FOLLOW US: facebook twitter

Δάσος με χασίς στο Βρανά Βαρθολομιού

Ημερομηνία: 21-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

xasis-vrana

Δύο συλλήψεις, 109 δενδρύλλια και μισό κιλό κάνναβης

Φυτεία με χασίς στην περιοχή του Βρανά στο Βαρθολομιό, αποκάλυψαν οι αστυνομικές αρχές στην Ηλεία. Σε μια εποχή που οι φυτείες αποτελούν κάτι σπάνιο στην Ηλεία, οι αστυνομικοί κατάφεραν να την εντοπίσουν και να συλλάβουν και δύο άτομα ως δράστες που κατηγορούνε σε βαθμό κακουργήματος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για έναν 56χρονο από την περιοχή και έναν 23χρονο υπήκοο Αλβανίας.

xasis-vrana3

Οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της κατοχής – διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, πραγματοποίησαν χθες το πρωί συντονισμένη επιχείρηση σε θαμνώδη περιοχή, στον Βρανά Βαρθολομιού. Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω μέσα στο χώρο της, τους δύο δράστες. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και εκρίζωσαν 109 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφτανε μέχρι τα 2 μέτρα και 80 εκατοστά, ενώ κατασχέθηκαν και γεωργικά εργαλεία που βρέθηκαν στο χώρο της φυτείας και συγκεκριμένα αξίνα, ψαλίδα, σκαλιστήρι, πλαστικά βαρέλια, λάστιχα ποτίσματος και ψεκαστήρας.
Επιπλέον, σε σωματικές έρευνες που πραγματοποίησαν στους δύο δράστες βρήκαν στην κατοχή τους και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.
Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι των δύο δραστών στον Βρανά Βαρθολομιού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 500 γραμμάρια χλωρής κάνναβης και ακόμη 30 γραμμάρια αποξηραμένης, καθώς και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

xasis-vrana2

Η καβάντζα

Οι  δράστες είχαν διαμορφώσει ειδικά τον χώρο της φυτείας σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή, με πυκνή βλάστηση, σε πέντε διαφορετικά τμήματα, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μην είναι περιμετρικά ορατή, ενώ για την συστηματική περιποίηση των δενδρυλλίων  χρησιμοποιούσε λίπασμα και είχε εγκαταστήσει αυτοσχέδιο σύστημα ύδρευσης αποτελούμενο από πλαστικά βαρέλια και λάστιχα ποτίσματος. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας. Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.

xasis-manolada

Ν. Μανωλάδα: Χασίς σε συσκευασία . . . κρουασάν
Μέσα σε συσκευασίες κρουασάν είχαν κρύψει ποσότητες χασίς δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές στη Ν. Μανωλάδα. Οι δράστες ηλικίας 44 και 21 ετών, συνελήφθησαν, νωρίς το πρωί της Τετάρτης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα τους, εντόπισαν τους δύο δράστες σε περιοχή της Νέας Μανωλάδας και σε έλεγχο που τους πραγματοποίησαν βρήκαν στην κατοχή τους και κατάσχεσαν πενήντα συσκευασίες με κάνναβη, καθώς και ακόμη τρείς μεγαλύτερες συσκευασίες (οι δύο ήταν περιτυλίγματα από κρουασάν), με την ίδια ναρκωτική ουσία, συνολικού βάρους 298,2 γραμμαρίων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος