FOLLOW US: facebook twitter

«Δάνεισαν» στο Ρίο το σύγχρονο βιντεοβρογχοσκόπιο

Ημερομηνία: 21-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Ταλαιπωρία για τους Ηλείους πνευμονολογικούς ασθενείς που για μια εξέταση που πραγματοποιούνταν στο Νοσοκομείο Πύργου τώρα πάνε Πάτρα

Έκπληξη και ερωτηματικά, έχει προκαλέσει η… παραχώρηση  βιντεοβρογχοσκοπίου τελευταίας τεχνολογίας από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας στο Πνευμονολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών για τις ανάγκες του εν καιρώ πανδημίας.

Με το συγκεκριμένο ειδικό ιατρικό μηχάνημα, πραγματοποιούνταν στο Νοσοκομείο του Πύργου μέχρι και το καλοκαίρι όπου αποχώρησε ο Πνευμονολόγος (ανέλαβε θέση Διευθυντή στα Τρίκαλα) οι πολύ σοβαρές επεμβατικές βιντεοβρογχοσκοπικές εξετάσεις σε Ηλείους ασθενείς οι οποίες όμως διακόπηκαν μετά την αποχώρηση του καθώς, όχι μόνο δεν προκηρύχθηκε νέα θέση για να καλύψει το κενό, αλλά ούτε κάποια από τις δυο εναπομείναντες Πνευμονολόγους (μια στην Αμαλιάδα και μια στον Πύργο) στην Ηλεία, δεν πήγε για ειδική εκπαίδευση ώστε να συνεχιστούν οι συγκεκριμένες σοβαρές ιατρικές πράξεις.  Αποτέλεσμα τούτου, να “επιστρέψει” η χρόνια ταλαιπωρία των Ηλείων ασθενών που χρήζουν βρογχοσκοπήσεων, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν σε Νοσοκομεία εκτός Νομού για να υποβληθούν στην αναγκαία για την υγεία τους επεμβατική εξέταση.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το πιο σύγχρονο βρογχοσκόπιο που διαθέτει το Νοσοκομείο Πύργου αποτελούσε δωρεά του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης προ τριετίας και με αυτό το μηχάνημα διενεργούνταν οι σημαντικές αυτές επεμβατικές βρογχοσκοπήσεις από τον Πνευμονολόγο που αποχώρησε.

Για το “δανεισμό” του ιατρικού εξοπλισμού, ενημερωθήκαμε από τα σόσιαλ μίντια και την ανάρτηση του Πνευμονολογικού τμήματος του ΠΓΝΠ η οποία αναφέρει: “Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του ΓΝ Πύργου κ. Χριστόπουλο και τον  Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κο Καρβέλη για την ευγενική χειρονομία τους να  μας δανείσουν βιντεοβρογχοσκόπιο Pentax P180 τελευταίας γενιάς για να ικανοποιηθούν οι αυξανόμενες ανάγκες του Πνευμονολογικού Τμήματος του ΠΓΝ Πατρών εν καιρώ πανδημίας. Τέτοιες χειρονομίες φέρνουν στην επιφάνεια ένα υψηλό αίσθημα ιατρικής δεοντολογίας και συναδελφικότητας. …”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος