FOLLOW US: facebook twitter

Δανειοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων από τις τράπεζες

Ημερομηνία: 17-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

mpalaouras

Τοποθέτηση Μάκη Μπαλαούρα Βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ  στη Βουλή για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής                                               

Συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τη νομιμότητα της δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες.

Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μάκης Μπαλαούρας, περιγράφοντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, ανέφερε: «Σε μια βαθύτατα χρεοκοπημένη χώρα, οι τράπεζες έδιναν αφειδώς δάνεια και στα κόμματα και στα ΜΜΕ και δημιούργησαν ένα τεράστιο παθητικό, το οποίο καλείται μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία έχουν σκοπό να προασπίζουν την ελευθεροτυπία, να έχουν ανεξάρτητη ενημέρωση και αδέσμευτη δημοσιογραφία, έγιναν φερέφωνα της τραπεζικής ολιγαρχίας και των τραπεζικών συμμάχων».

Ειδικότερα, αναφορικά με τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε πολιτικά κόμματα, επικαλέστηκε την απάντηση του Αλμούνια σε σχετική ερώτηση των Χουντή και Σκυλακάκη στην Κομισιόν: «τα δάνεια χαρίστηκαν και τα πληρώνει ο λαός». Και συνέχισε: «Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης, είπε λίγο πριν τις κομματικές εκλογές ότι το χρέος της ΝΔ είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί και θα ζητήσει τη διαγραφή του.  Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει διαγραφή ή θα αλλάξει τον ΑΦΜ για να μην πληρώσει, όπως έκανε ο Νέος Πανιώνιος;»

Σχετικά με τα δάνεια των ΜΜΕ, ο κ. Μπαλαούρας διερωτήθηκε: «Τα ιδιωτικά κανάλια ήταν ιδιωτικά μόνο όσον αφορά στη σφραγίδα, αλλά ήταν δημόσια όσον αφορά στη διαπλοκή και τα δάνεια που παίρνανε;». Αναφερόμενος κατόπιν στην εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδας ότι «η βασική αιτία για την οικονομική κατηφόρα τους ήταν η διαφημιστική μείωση», υπεραμύνθηκε του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, αφού «η διαφημιστική αγορά δε χωράει τόσα κανάλια».

Τέλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόνισε: «Σε μας έπεσε ο κλήρος της κάθαρσης, της ηράκλειας, μάλιστα, κάθαρσης της κόπρου του Αυγεία, που εσείς δημιουργήσατε.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος