FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Σαρηγιάννης: 2.000 κρούσματα αν ανοίξουν τα σχολεία

Ημερομηνία: 29-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

«Αν προχωρήσουμε με τα ανοίγματα που έχουμε σχεδιάσει και με την ύπαρξη της μετάλλαξης στην κοινότητα, υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα αύξησης ακόμη και μέχρι τα 2.000 κρούσματα έως τα μέσα Μαρτίου», προειδοποίησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των γυμνασίων και λυκείων, με φόντο τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι το συγκεκριμένο σενάριο περιλαμβάνει την επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων. Με τα σημερινά δεδομένα, αν δεν ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια, δεν θα φτάσουμε σε αυτές τις τιμές.

Ο καθηγητής του ΑΠΘ δήλωσε –επικαλούμενος δεδομένα που επεξεργάζεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης- ότι η αύξηση στα κρούσματα ήταν μεν προβλεπόμενη, ωστόσο κινήθηκε σε πιο «τσιμπημένα» επίπεδα από το αναμενόμενο. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι τον επόμενο μήνα θα καταγράφεται τετραψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων εφόσον προχωρήσει η άρση των μέτρων, λαμβάνοντας υπόψη και την ύπαρξη της μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Καμπανάκι για την επιδημιολογική εικόνα

Στο μεταξύ, ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε ότι υπάρχουν περιοχές όπου η επιδημιολογική εικόνα δείχνει να χειροτερεύει, ωστόσο, σημείωσε ότι ήταν αναμενόμενη η αύξηση, δεδομένης της κινητικότητας. Ως προς τα σχολεία, ο κ. Γώγος σημείωσε ότι δεν θα ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια σε περιοχές της χώρας εάν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος