FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Πύργου: Ξεκίνησε να λειτουργεί αγορά παραγωγών βιολογικών προϊόντων στο χώρο του Πάρκου Ξυστρή

Ημερομηνία: 27-05-2022 | Συντάκτης:

Αγορά παραγωγών βιολογικών προϊόντων ξεκίνησε να λειτουργεί στο χώρο του Πάρκου Ξυστρή στον Πύργο από την Παρασκευή 27 Μαΐου, ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή από 14:00 -17:00.

Πρόκειται για ένα νέο θεσμό αγορών παραγωγών βιολογικών προϊόντων που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία σε Αττική και Θεσσαλονίκη.  Στην αγορά θα συμμετέχουν αποκλειστικά πιστοποιημένοι βιοκαλλιεργητές από την Ηλεία, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τις όμορες Περιφέρειες.

Όπως επισημαίνει η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ηλείας  – Αυτοδιαχειριζόμενος φορέας Βιοκαλλιεργητών Ηλείας: «Με τη νέα αγορά δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα στους καταναλωτές του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής να επιλέξουν υγιεινά, θρεπτικά τρόφιμα, χωρίς τοξικά συνθετικά φάρμακα και λιπάσματα.

Η νέα αγορά θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και πολλαπλά οφέλη τόσο για τους βιοκαλλιεργητές και τους καταναλωτές, όσο και για την τοπική οικονομία και το περιβάλλον, όπως καλύτερες τιμές για παραγωγούς και καταναλωτές, άμεση επαφή παραγωγού-καταναλωτή με δυνατότητα επίσκεψης στο κτήμα, φρεσκάδα και ταυτότητα των προϊόντων, ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών και της τοπικής οικονομίας, δυνατότητα υγιεινής διατροφής με τοπικά προϊόντα, ενίσχυση της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των παραγωγών και μετεξέλιξη της αγοράς από οικονομικό σε κοινωνικό θεσμό».

Η λειτουργία αυτής της αγοράς κατέστη δυνατή έπειτα από τις απαραίτητες ενέργειες που έγιναν με άριστη συνεργασία αρμόδιων υπηρεσιών και τμημάτων του Δήμου Πύργου με τα αντίστοιχα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ήδη συνομίλησε με τους παραγωγούς, ενώ απευθύνει κάλεσμα έτσι ώστε η αγορά να πλαισιωθεί σε συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς και να στηριχθεί από το κοινό με την προσέλευση του για να γνωρίσει τους βιοκαλλιεργητές και τα εκλεκτά προϊόντα τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος