FOLLOW US: facebook twitter

Δ/νων Σύμβουλος της Microsoft για χορηγία στην Αρχ. Ολυμπία: «Εμπειρία που συνδυάζει τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο»

Ημερομηνία: 10-11-2021 | Συντάκτης:

-Ο Δ/νων Σύμβουλος της Microsoft στην Ελλάδα, Θεοδ. Μιχαλόπουλος εξήγησε τους βασικούς άξονες της χορηγίας στην Αρχ. Ολυμπία


Επιμ: Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τους τρεις άξονες στους οποίους εδράζεται η ψηφιακή επένδυση της Microsoft στην Αρχαία Ολυμπία ανέλυσε προ ημερών σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «ΗΜΕΡΗΣΙΑ Talks» στο Open ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft στην Ελλάδα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, κάνοντας λόγο για μια διαφορετική εμπειρία που προσφέρεται τόσο στους επισκέπτες του μνημείου όσο και σε αυτούς που δεν έχουν επισκεφθεί ακόμα τον χώρο.

«Η Αρχαία Ολυμπία είναι ένα από τα μνημεία που δεν έχουν διασωθεί εξ ολοκλήρου και δημιουργούμε τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να βλέπει μέσω κινητού τι υπήρχε εκεί πέρα και περισσότερα στοιχεία σε real time με πληροφορίες για κάθε μνημείo. Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με ένα website στο οποίο μπορείς να κάνεις περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία. Π.χ. σε ένα σχολείο στη Νότια Αφρική ή στην Κίνα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από πού ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το τρίτο σημείο έχει να κάνει με μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, hololness, όπου έχεις τα γυαλιά και βλέπεις περισσότερα πράγματα στο πώς ήταν το μνημείο. Θα έχουμε και την ευκαιρία σε ένα συγκεκριμένο σημείο που θα ανακοινώσουμε σύντομα, μαζί με το υπουργείο Πολιτισμού, να μπορέσει ο επισκέπτης να δει περισσότερα πράγματα. Η εμπειρία είναι πάρα πολύ καλή», τόνισε και έφερε ως παράδειγμα την απεικόνιση του χρυσελεφάντινο αγάλματος του Δία, ψηφιακά αποκατεστημένου στην εφαρμογή Microsoft.

Όλο το πρότζεκτ είναι μια χορηγία που κάνουμε και στόχος μας είναι να τραβήξουμε κι άλλες επιχειρήσεις –και τεχνολογίας- και να δείξουμε πως η τεχνολογία μπορεί να κάνει την εμπειρία ενός επισκέπτη καλύτερη. Είναι μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα, που τώρα μπορούμε να τη γυρίσουμε σε πλεονέκτημα. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι όταν πρωτοάκουσα το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για την πολιτιστική κληρονομιά, δεν μπορούσα να σκεφτώ σε ποια άλλη χώρα μπορεί να γίνει, εκτός από την Ελλάδα. Αυτή τη σκέψη την αγάπησαν πολλοί άνθρωποι στη Microsoft.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος