FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Νικολακόπουλος: «Συνδυάζουμε ιδανικά την ολυμπιακή κληρονομιά με τη σύγχρονη αθλητική δράση»

Ημερομηνία: 16-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού & Ολυμπισμού, Δημήτρη Νικολακόπουλου

Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της γεμίζοντάς μας με ανάμεικτα συναισθήματα αυτά τις αβεβαιότητας του πρώτου εξαμήνου λόγω της πανδημίας αλλά και εκείνα της χαράς και της σιγουριάς για την επίτευξη των στόχων μας του δευτέρου εξαμήνου, αφήνοντας πίσω τις δύσκολες στιγμές των τελευταίων δύο χρόνων και ατενίζοντας το «αθλητικό» μέλλον με αισιοδοξία και σιγουριά για την επίτευξη των στόχων μας.

Φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεπέρασε τις ίδιες της τις προσδοκίες όσον αφορά τον αθλητισμό, καταφέρνοντας και καθιερώσει θεσμούς και να φιλοξενήσει έως και παγκόσμιες διοργανώσεις τεράστιου βεληνεκούς. Από την πρώτη στιγμή μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως Αντιπεριφερειάρχης  Αθλητισμού, Εθελοντισμού & Ολυμπισμού, αντιμετώπισα  το έργο μου όχι σαν μια  τυπική διαδικασία, αλλά με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και σύνεση όπως αρμόζει σε ένα  κορυφαίο καθήκον, ώστε να υπηρετήσουμε τους πολίτες της Περιφέρειάς μας.

Η νέα χρονιά λοιπόν προσυπογράφεται πολύ καλύτερη εφόσον οι συνθήκες μας το επιτρέψουν. Οι συνεχείς επαφές μας με ομοσπονδίες και αρμόδιους φορείς (ΓΓΑ, Υπ. Αθλητισμού) μας οδηγούν στο να διεκδικούμε όλο και μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις. Στόχος μας, λοιπόν, είναι να αναβαθμίσουμε και να καθιερώσουμε αθλητικούς θεσμούς όπως ο Μαραθώνιος Ολυμπίας, που θεωρείται για μας κορυφαίο αθλητικό γεγονός σε όλη την περιφέρεια, να προσελκύσουμε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδος.

Έχουμε ήδη εξασφαλίσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Ελληνορωμαϊκής πάλης και ένα διεθνές τουρνουά Πάλης. Έχουμε σχεδόν οριστικοποιήσει την διεξαγωγή πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας. Έχουμε σχεδόν εξασφαλίσει την επαναφορά στον τόπο μας πανελληνίου πρωταθλήματος  στίβου U-18. Έχουμε ήδη σχεδιάσει νέες αθλητικές διοργανώσεις που θα συνδέουν  την ιστορία και την κληρονομιά του τόπου μας με τη σύγχρονη αθλητική δράση και οι οποίες θα ανακοινωθούν με τη  νέα χρονιά.

Πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι στις αρχές του 2023 και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα φιλοξενήσουμε έναν από τους μεγαλύτερους ποδηλατικούς αγώνες του κόσμου, το L’ÉTAPE Greece by Tour de France στα μαγευτικά τοπία της Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που θα φιλοξενηθούν και άλλα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΠΔΕ.

Επίσης, εξετάζουμε την δυνατότητα χρηματοδότησης σε όλα τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία για τις ανάγκες κάλυψης των εξόδων μετακίνησης σε πανελλήνιους αγώνες και πρωταθλήματα, καθώς και την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού στα στάδια της Περιφέρειάς μας.

Ως γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού & Ολυμπισμού, εγώ και οι συνεργάτες μου μπορέσαμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την πρωτοποριακή και καινοτόμα πλατφόρμα εγγραφής και αξιολόγησης αθλητικών σωματείων «olympassmark», μέσω της οποίας θα μπορέσουμε να δώσουμε μια κατεύθυνση καλής διακυβέρνησης των ερασιτεχνικών σωματείων και μέσω αυτής υλοποιώντας διάφορες δράσεις εκμάθησης και εκπαίδευσης να διασυνδέουμε τα αθλητικά σωματεία με την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά υλοποιείται στην χώρα μας και που πρώτη η ΠΔΕ θα εφαρμόσει, δίνοντας την δυνατότητα «νοικοκυρέματος» στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και μέσω αυτής θα μπορέσουμε να οργανώσουμε ένα αθλητικό μητρώο σωματείων που θα λειτουργούν  υπό τις καλύτερες συνθήκες. 

Κλείνοντας λοιπόν θα ήθελα να δεσμευτώ ως Αντιπεριφερειάρχης  Αθλητισμού, Εθελοντισμού & Ολυμπισμού αλλά και ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής αρχής μας πως το 2023 η Δυτική Ελλάδα θα φιλοξενήσει και θα πρωτοπορήσει στο μέγιστο δυνατό όσον αφόρα τον αθλητισμό, θα ενισχύσει και θα αναβαθμίσει τον θεσμό του αθλητισμού της περιοχής, τον αθλητικό τουρισμό αλλά και την προβολή της μέσα από αυτόν. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο η Δυτική Ελλάδα να προβάλλεται όλο και περισσότερο και τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα να καθιερώνονται και να γίνονται θεσμός με αφετηρία την Δυτική Ελλάδα διαφυλάσσοντας και αναδεικνύοντας την καταγωγή μας, η οποία δεν είναι άλλη από την Ολυμπιακή Γη. Ευτυχισμένο το 2023 !


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος