FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός: «Την 21η Μαΐου τελειώνει η απαξίωση της Ηλείας»

Ημερομηνία: 11-05-2023 | Συντάκτης:

Καλαματιανός Διονύσης-Χαράλαμπος, υπ. Βουλευτής Ηλείας

Τη βεβαιότητα πως την 21η Μαΐου η χώρα θα αλλάξει σελίδα, εξέφρασε  ο Διονύσης Καλαματιανός σε ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Αμαλιάδα.

Όπως τόνισε ο Ηλείος Βουλευτής, οι πολίτες θα εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την προοδευτική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα:

  • την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, που συνθλίβουν τις ζωές και την καθημερινότητα εκατομμυρίων συνανθρώπων μας,
  • το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια που έχουν εκτοξευτεί,
  • τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που η απερχόμενη κυβέρνηση επέτρεψε μέσα σε αυτή την εκτεταμένη κρίση,
  • την απώλεια του εισοδήματος,
  • τη θεσμική κατάπτωση, 
  • την υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας υγείας και παιδείας.

«Έχουμε τη δύναμη της γνώσης, της βούλησης και της εμπειρίας. Καταφέραμε το 2015-2019, παρά τις συνθήκες των μνημονίων και της πτώχευσης, να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση, ενώ αφήσαμε απόθεμα 37 δισ. ευρώ με τις θυσίες του ελληνικού λαού, χρήματα τα οποία κρατάνε τη χώρα όρθια για να μην πτωχεύσει ξανά.»

Για την Ηλεία, υπογράμμισε πως εδώ και τέσσερα χρόνια διαρκώς απαξιώνεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πόλη της Αμαλιάδας που είδε μέσα σε μια τετραετία το νοσοκομείο της να υποβαθμίζεται, το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Γεωπονίας να απομακρύνεται και τον αγροτικό κόσμο να υποφέρει, εξαιτίας του τεράστιου κόστος παραγωγής, των απούλητων προϊόντων (π.χ. σταφίδα) και των εξευτελιστικών τιμών στον παραγωγό, πολύ κάτω του κόστους παραγωγής.

Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως οι πολίτες στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα αποδοκιμάσουν τις καταστροφικές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, επιλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την προοδευτική διακυβέρνηση για ένα καλύτερο μέλλον.

«Όλα αυτά τα δεινά τελειώνουν με την ψήφο του ελληνικού λαού την 21η Μαΐου. Όλοι μαζί, λοιπόν, μπορούμε να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρώτο στην Ηλεία, πρώτο στην Ελλάδα Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα θα δώσουμε τη μάχη στέλνοντας το μήνυμα της νίκης, για να νιώθουμε ότι μπορούμε να διαβιώσουμε όπως πρέπει στον τόπο μας. Με δικαιοσύνη, με ένα κράτος λειτουργικό και αποτελεσματικό δίπλα μας. Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί, έχουμε χρέος να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος