FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός: «Ψηφίζουμε την 15η Μαΐου και στέλνουμε μήνυμα πολιτικής αλλαγής»

Ημερομηνία: 12-05-2022 | Συντάκτης:

Την 15η Μαΐου δεν συμμετέχουμε απλά σε μια ακόμη εσωκομματική διαδικασία. Έχουμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε, συλλογικά, την αντίθεσή μας, να δώσουμε μια πρώτη απάντηση για όσα βιώνουμε εξαιτίας της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής, που εξυπηρετεί συμφέροντα και διευρύνει τις ανισότητες.

Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στην ακρίβεια στην ενέργεια, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στις αγροεφόδια και στις υπηρεσίες που γονατίζουν την κοινωνική πλειοψηφία. Στη σκληρή καθημερινότητα και στην ανασφάλεια, που βιώνουν εργαζόμενοι, επαγγελματίες, επιχειρήσεις, αγρότες, συνταξιούχοι, άνεργοι, η νέα γενιά, όλοι.

Η κοινωνία κραυγάζει πως δεν αντέχει, πως δεν πάει άλλο. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως μόνο μια προοδευτική διακυβέρνηση μπορεί να βάλει τέλος στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική πολιτική.

Το αίτημα για αλλαγή πορείας είναι, πλέον, ισχυρά πλειοψηφικό. Η πολιτική δύναμη που μπορεί να την εγγυηθεί και να την υλοποιήσει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Δομικοί άξονες είναι οι 5+1 δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο. Δεσμεύσεις στην κατεύθυνση της αποτελεσματικής αποκατάστασης  των αδικιών και της επούλωσης των πληγών στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Με παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας, την επαναφορά και επαναρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ενδυνάμωση του κράτους πρόνοιας, τη μέριμνα για τις νέες και τους νέους μας. Εστιάζοντας στη συγκρότηση ενός παραγωγικού μοντέλου που θα απαντά στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις.

Κλειδί σε αυτή την προσπάθεια είναι η διάχυση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μέσα στην κοινωνία. Είναι η συγκρότηση ενός μετώπου, μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας που θα συνδιαμορφώνει την κομματική λειτουργία του. Με ισχυρή παρουσία και φωνή στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα και στα σωματεία, στους συλλόγους, τις ενώσεις και τα επιμελητήρια. Ήρθε η ώρα να βγουν μπροστά όλοι αυτοί που αποτελούν τα ζωντανά κύτταρά του.

Στις 15 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. περνάει, μαζί με εσένα, στη νέα εποχή. Δίνει ενεργό και καθοριστικό ρόλο στους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες. Αυτό ακριβώς σημαίνει η εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής απευθείας από όσους συμπορευόμαστε προς μια κοινωνία για όλους.

Στις 15 Μαΐου δικαίωμα ψήφου για την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα έχουν όλοι οι πολίτες, που θα έλθουν και θα συμμετέχουν στη διαδικασία, συστρατευόμενοι στη μεγάλη προσπάθεια.

Στις 15 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δυναμώνει. Μετασχηματίζεται σε ένα σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα. Με νέους ανθρώπους και καινούργιες ιδέες. Με ενότητα και σύμπνοια προχωράμε μπροστά.

Στις 15 Μαΐου βάζουμε τις βάσεις για να επανέλθει η κοινωνική δικαιοσύνη στη Χώρα. Για να εφαρμοστεί μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη υπέρ των πολλών, με περιβαλλοντική ενσυναίσθηση, δίχως αποκλεισμούς.

Στις 15 Μαΐου προσερχόμαστε μαζικά στις κάλπες. Για τον ιδιαίτερα αδικημένο νομό Ηλείας που δέχεται απανωτά χτυπήματα από την κυβέρνηση. Για την Ελλάδα της προοπτικής και της ελπίδας.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στην ανεύθυνη και ανεπαρκή κυβέρνηση, δηλώνουμε ότι είμαστε απέναντι στο συντηρητισμό και στο νεοφιλελευθερισμό. Τους επιστρέφουμε το «λογαριασμό».   


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος