FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός: «Καταστροφική η πολιτική της κυβέρνησης και για τις Νοσηλευτικές Μονάδες της Ηλείας»

Ημερομηνία: 08-07-2022 | Συντάκτης:

Η επιλογή της κυβέρνησης να μην ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέσα στην πανδημία αποδεικνύεται επικίνδυνη και μοιραία. Τις συνέπειές της τις βιώνουμε καθημερινά στην Ηλεία, με τον πιο σκληρό και επώδυνο τρόπο.
Δυστυχώς, ο νομός μας υποβαθμίζεται, συνεχώς, υγειονομικά. Τα νοσοκομεία μας αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρούς, που διαρκώς αυξάνονται. Στην πράξη, αντί να έρχονται ιατροί, αποχωρούν.
Την ίδια στιγμή, οι υποσχέσεις και εξαγγελίες του αρμοδίου Υπουργείου Υγείας, για ενίσχυση των Νοσηλευτικών Μονάδων της Ηλείας, επανειλημμένα έχουν διαψευστεί.
Έχουμε τονίσει πολλές φορές, ότι μοναδική λύση για να μπορέσουν να λειτουργήσουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας του νομού με επάρκεια και να παρέχουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες σε όλους, είναι να ενισχυθούν με υγειονομικό προσωπικό και σύγχρονο ιατροτεχνικό εξοπλισμό. Είναι ζωτικής σημασίας να στηριχθούν άμεσα οι Νοσηλευτικές Μονάδες του Πύργου, της Αμαλιάδας, των Κρεστένων και τα Κέντρα Υγείας Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας, Βάρδας, Γαστούνης, Ζαχάρως, Πύργου, Σιμόπουλου.
Είναι απαραίτητη η προκήρυξη θέσεων ιατρών για τα συνολικά κενά, που θα συνοδεύονται από ισχυρά οικονομικά, επιστημονικά, εντοπιότητας κ.α. κίνητρα, ώστε όχι μόνο να έρθουν ιατροί στα νοσοκομεία της Ηλείας αλλά και να παραμείνουν σε αυτά.
Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει ότι δήθεν ενεργεί, αναζητώντας και εφαρμόζοντας πρακτικές, οι οποίες δε λύνουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δημοσίων δομών υγείας της Ηλείας. Αντίθετα το ανακυκλώνουν και το επιδεινώνουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού από άλλα νοσοκομεία, άλλων νομών ή από άλλες κλινικές από Ν.Μ. του νομού δεν υπάρχει μόνιμη και βιώσιμη λύση.
Το 2019, παρά τα προβλήματα, υπήρχαν λειτουργικές δημόσιες δομές υγείας. Δυστυχώς το 2022, με την υγειονομική κρίση παρούσα, βρίσκονται σε εγκατάλειψη και διάλυση με κυβερνητικές ευθύνες.
Οι Ηλείες και οι Ηλείοι διεκδικούν και απαιτούν αυτό που δικαιούνται: την πρόσβαση σε λειτουργικές και ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης, δίχως περιορισμούς και εκπτώσεις. Δυστυχώς, όμως, η επαναλαμβανόμενη κυβερνητική αδράνεια και αδιαφορία να ενισχύσει αποφασιστικά τις δημόσιες δομές υγείας στο νομό, οδηγεί σε υγειονομικό αδιέξοδο με οδυνηρές συνέπειες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος