FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός: «Η κυβέρνηση αποφάσισε και ολοκλήρωσε το κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία»

Ημερομηνία: 08-07-2022 | Συντάκτης:

Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο τα Τμήματα που λειτουργούσαν στην Ηλεία, της Μουσειολογίας του Πύργου και της Γεωπονίας της Αμαλιάδας, κλείνουν και μεταφέρονται.

Με αυτόν το τρόπο ολοκληρώθηκε το κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας.

Την ευθύνη για αυτή τη δυσμενέστατη εξέλιξη την έχει, αναμφισβήτητα, η Κυβέρνηση με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι κυβερνώντες αποφάσισαν ότι τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που θεσμοθετήθηκαν το 2019 με το νόμο 4610/19 στην Ηλεία, δεν πρέπει να λειτουργούν.

Αποφάσισαν ότι η Ηλεία και η Ολυμπία με το τεράστιο πολιτιστικό και αθλητικό κεφάλαιό της, με τα παγκόσμιας αξίας και ακτινοβολίας μουσεία της, δεν πρέπει να έχει Πανεπιστημιακό Τμήμα Μουσειολογίας.

Αποφάσισαν ότι η Ηλεία και η Αμαλιάδα, με έναν από τους μεγαλύτερους και πιο παραγωγικούς κάμπους της Xώρας, δεν μπορούν να έχουν Πανεπιστημιακό Τμήμα Γεωπονίας.

Αποφάσισαν ότι η γη της Ολυμπίας, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν πρέπει να έχει Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) και ανέστειλαν τη λειτουργία του.

Δυστυχώς, η Ηλεία είναι ο μοναδικός νομός στη Χώρα που του στερούν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Και δυστυχώς, μαζί με τα Τμήματα αποχωρούν και χιλιάδες φοιτητές, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειές τους βλέπουν τον προγραμματισμό τους να τινάζεται στον αέρα. Μέσα σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας και βαθιάς οικονομικής κρίσης υποχρεώνονται να αλλάξουν τόπο διαμονής, δίχως την παραμικρή δική τους ευθύνη.

Πλέον, όλοι στην Ηλεία έχουμε αντιληφθεί αυτό που συμβαίνει. Έχουμε καταλάβει τον εμπαιγμό μιας επικίνδυνης και ιδεοληπτικής κυβέρνησης, που από την αρχή της διακυβέρνησής της στοχοποίησε το νομό μας. Μιας κυβέρνησης που μας φέρεται αλαζονικά και εκδικητικά αφαιρώντας κεκτημένα, ξηλώνοντας δομές και υποδομές.

Η απώλεια των Πανεπιστημιακών Τμημάτων είναι ένα ακόμα χτύπημα για την Ηλεία. Ναρκοθετεί την εκπαιδευτική και πολιτιστική ανέλιξη του τόπου μας, προκαλώντας παράλληλα οικονομική και αναπτυξιακή υπονόμευση και υποβάθμιση.

Έχουμε, επανειλημμένα, προειδοποιήσει για την ευρύτητα των αρνητικών επιπτώσεων αυτής της απαράδεκτης κυβερνητικής απόφασης.

Εάν νομίζουν, όμως, οι κυβερνώντες ότι αυτό θα περάσει έτσι, πλανώνται. Οι πολίτες της Ηλείας, στις εκλογές που έρχονται σύντομα, θα καταδικάσουμε με δυναμικό τρόπο τις κυβερνητικές αποφάσεις. Θα εμπιστευτούμε μια νέα προοδευτική κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να αποκαταστήσει τις αδικίες και να θέσει σε επαναλειτουργία τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος