FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός για την επίσκεψη του κ. Συρίγου: «Ήλθε, είδε και αποχαιρέτησε τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ηλείας»

Ημερομηνία: 20-12-2021 | Συντάκτης:

Από όσα δημοσιεύθηκαν, δεν προκύπτει ο σκοπός της επίσκεψης του Υφυπουργού Παιδείας κ. Συρίγου στο νομό μας. Δεν ανακοίνωσε κάτι που δεν γνωρίζαμε, αντίθετα, επιβεβαίωσε το οριστικό λουκέτο της Μουσειολογίας. Το πιο πιθανό είναι ο Υφυπουργός να πέρασε μια βόλτα για να δει τα αξιοθέατα του όμορφου τόπου μας. Κατά τ’ άλλα επιθεώρησε (!) τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις των Τμημάτων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση συνολικά:

  • εγκατέλειψαν και συκοφάντησαν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ηλείας,
  • ανέστειλαν την έναρξη λειτουργίας του θεσμοθετημένου Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στον Πύργο,
  • υπονόμευσαν την ομαλή λειτουργία της Μουσειολογίας,
  • αφαίρεσαν τη Μουσειολογία και τη Γεωπονία από το φετινό μηχανογραφικό.

Τώρα, ο Υφυπουργός μας επισκέπτεται, προφανώς για να διαπιστώσει ο ίδιος το χάος που αφήνει πίσω της η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης για το νομό μας και στο χώρο της εκπαίδευσης. Ήλθε, προφανώς, για να «επιθεωρήσει» αν όλα πήγαν καλά στο σχέδιο του αποκλεισμού της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη.

Δυστυχώς, τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του τόπου μας έπεσαν θύματα μιας συντονισμένης επίθεσης από την κυβέρνηση και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Συνειδητά τα εγκατέλειψαν να υπολειτουργούν, τα συκοφάντησαν, τα αποδόμησαν και εν τέλει τα οδήγησαν στο μαρασμό, έχοντας ήδη δρομολογήσει την οριστική εξαφάνισή τους.

Οι κυβερνώντες φαίνεται ότι είδαν στα Τμήματα της Ηλείας το πρόβλημα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χώρα μας.

Τα κατηγόρησαν ότι δεν τα προτιμούν οι υποψήφιοι. Ότι δεν έχουν επαρκή αριθμό φοιτητών. Όμως, οι 500 σπουδαστές της Μουσειολογίας μαζί με άλλους 1600 σπουδαστές του πρώην Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων και οι 900 φοιτητές της Γεωπονίας, κάθε άλλο παρά μειωμένη προτίμηση δείχνουν. Αλήθεια, για τους ελάχιστους εισακτέους της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών στο Μεσολόγγι τι έχουν να πουν;

Επίσης, τα κατηγόρησαν ότι είχαν χαμηλή βάση εισαγωγής. Μα, δεκάδες άλλα Τμήματα στη Χώρα είχαν μικρότερη βάση από αυτά της Ηλείας.

Η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνώντες δρομολόγησαν τον ακαδημαϊκό αποκλεισμό του νομού. Υλοποίησαν την εξαφάνιση τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων, που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ο νομός μας. Τριών Τμημάτων με μεγάλη δυναμική, τα οποία ήταν απολύτως συμβατά με τα σπουδαία συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηλείας. Την παραγωγική προοπτική και το πολιτιστικό-πολιτισμικό-αθλητικό της κεφάλαιο.

Όμως, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν τους συγκινεί. Γι’ αυτό και βάλανε στόχο να κλείσουν τα Τμήματα, αντί να τα στηρίξουν και να τα ενισχύσουν με καθηγητές, διοικητικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Και τώρα τί μας λένε; Ότι θα φτιάξουν ΙΕΚ. Μάλιστα!!! Τόσο υπολογίζουν αυτόν εδώ τον τόπο και τόση αξία πιστεύουν ότι έχει. Αφήνουν ξανά την Ηλεία να είναι ο μοναδικός νομός στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα χωρίς Πανεπιστημιακό Τμήμα!!!

Να ξέρετε, όμως, κύριοι της κυβέρνησης ότι οι Ηλείοι, δίνουν τις απαντήσεις τους και είναι δυναμικές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος