FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός: «Ανεπαρκής και καθυστερημένη αύξηση του κατώτατου μισθού» 

Ημερομηνία: 21-04-2022 | Συντάκτης:

Όσο και να προσπαθούν η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να χρυσώσουν το χάπι στους πολίτες, που υποφέρουν από το τεράστιο κύμα ακρίβειας, δεν τα καταφέρνουν.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε μέσα στον πανικό του ο Πρωθυπουργός, είναι ανεπαρκής και πολύ καθυστερημένη. Δεν μπορεί ν’ ανακουφίσει ουσιαστικά τους εργαζόμενους που ασφυκτιούν από τις ανατιμήσεις στα βασικά είδη ανάγκης, το ηλεκτρικό ρεύμα και την ενέργεια, τα καύσιμα, τις πρώτες ύλες και τις υπηρεσίες.   

Με απλά νούμερα και για να γίνει πλήρως αντιληπτή η ανεπάρκεια του μέτρου, αρκεί ν’ αναφερθεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 2019, αύξησε το μισθό κατά 11%, με αρνητικό πληθωρισμό. Σήμερα, η κυβέρνηση έρχεται να τον αυξήσει μόλις 7,7%, με τον πληθωρισμό να έχει, ήδη, εκτοξευθεί πάνω από 9%. Άρα, ουσιαστικά, η αύξηση του μισθού είναι μηδενική και υπολείπεται των τεράστιων αυξήσεων. Όλα αυτά, τη στιγμή που έχουν προηγηθεί σχεδόν 3 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ με σειρά αντεργατικών πολιτικών και μέτρων, που ουσιαστικά έχουν μειώσει σημαντικά το εισόδημα και την αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών.

Η κυβέρνηση οφείλει ν’ αντιληφθεί ότι με ημίμετρα και φθηνά κόλπα, δεν μπορεί να διασωθεί. Δεν μπορεί να διαφύγει των τεράστιων και συντριπτικών ευθυνών της, που έχουν φέρει την κοινωνία στο περιθώριο και την απόγνωση. Η αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, η αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων και η μείωση των λογαριασμών είναι απαραίτητη συνθήκη για ν’ ανασάνουν οι πολίτες. Και αυτό θέλει και μπορεί να το πράξει η νέα προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος