FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Δημητρουλοπουλος: «Μια μελαγχολική συνάντηση»!

Ημερομηνία: 17-11-2022 | Συντάκτης:

Με αιχμηρό λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας σχολιάζει την συνάντηση της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου

Δ. Δημητρουλοπουλος: « Αν ήμουν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα είχα διαπιστώσει ότι στα ανώτατα επίπεδα της ηγεσίας δεν φτάνει ποτέ η πλήρης εικόνα για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια και τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί καθημερινά η δικαιοσύνη…»

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου



Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε την Πέμπτη η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο Προεδρικό Μέγαρο όπου τέθηκαν όλα τα θέματα που ταλανίζουν το χώρο της Δικαιοσύνης .
Ο πρόεδρος, Δημήτρης Βερβεσός και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος , ενημέρωσαν την Πρόεδρο για την εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Λευκωσία το περασμένο δεκαήμερο, με την συνεργασία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, για το θέμα των ΑΟΖ και για το κοινό ψήφισμα που εκδόθηκε. Στο ψήφισμα, εκφράζουν την ανησυχία τους για τα εθνικά ζητήματα και τη θέλησή τους για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού ζητήματος, που θα διασφαλίζει την προστασία των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων και την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου.

Παράλληλα, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ενημέρωσαν την Πρόεδρο για θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και το δικηγορικό σώμα και κυρίως για τα προβλήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης, καθώς και όλα τα προβλήματα ((οικονομικά, ασφαλιστικά και φορολογικά) που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος και ζήτησαν, μέσω της θεσμικής της θέσης, να συμβάλλει στην επίλυση τους.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος με χθεσινή του ανάρτηση στα social media, σχολιάζει το γεγονός και μάλιστα κάνει λόγο για «μελαγχολική συνάντηση» , καθώς ήταν τόσα τα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κόσμος και ετέθησαν στην Πρόεδρο που όταν θα γύριζε στο γραφείο της θα ένοιωθε μελαγχολία! Με ένα συνοπτικό αλλά αιχμηρό, «to the point» κείμενο παρουσιάζει με μελανά χρώματα, την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της Δικαιοσύνης αλλά και στα δικαστήρια λόγω της αδράνειας όπως λέει της Πολιτείας. Ειδικότερα ο κ. Δημητρουλόπουλος ανέφερε τα εξής:

“Την Τρίτη 15-11-2022, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Η συζήτηση περιστράφηκε σχεδόν αποκλειστικά στα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της δικαιοσύνης σήμερα και για το λόγο αυτό η διάρκειά της υπερέβη το συνήθη χρόνο τέτοιων συναντήσεων.
Μετά το τέλος της υποθέτω ότι, αν ήμουν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα γύριζα στο γραφείο μου με μία έντονη αίσθηση μελαγχολίας. Όχι μόνο γιατί, μολονότι Αρχηγός του Κράτους, δεν θα είχα καμία ουσιαστική δυνατότητα παρέμβασης για την επίλυση των προβλημάτων αυτών – αυτό θα το γνώριζα ήδη πριν αναλάβω τα καθήκοντά μου – αλλά κυρίως διότι θα είχα διαπιστώσει ότι τα συγκεκριμένα προβλήματα έχουν (λόγω της μακροχρόνιας αδράνειας της πολιτείας) καταστεί σήμερα τόσο περίπλοκα που η αντιμετώπισή τους φαντάζει πλέον αδύνατη.
Θα είχα επίσης διαπιστώσει ότι στα ανώτατα επίπεδα της ηγεσίας δεν φτάνει ποτέ η πλήρης εικόνα για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια και τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί καθημερινά η δικαιοσύνη. Και θα είχα τέλος διαπιστώσει ότι τα κατά καιρούς πολυδιαφημισμένα νομοσχέδια περί επιτάχυνσης στη διεξαγωγή των δικών και περί αλλαγής του δικαστικού χάρτη της χώρας δεν αποτελούν παρά ασκήσεις επί χάρτου ανθρώπων που δεν αγωνίστηκαν ποτέ επί του πεδίου.
Και με βάση όλα αυτά θα είχα καταλήξει ότι και εδώ που είμαστε ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ και πάλι καλά.»

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δ. Δημητρουλόπουλος συμμετείχε και στην κοινή συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στην Λευκωσία όπου συναποφασίστηκε και το κοινό ψήφισμα για το Κυπριακό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος