FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αβραμόπουλος: «Ή απογειωνόμαστε ή επιστρέφουμε στο χάος»

Ημερομηνία: 25-04-2023 | Συντάκτης:

Το δίλημμα των εθνικών εκλογών έθεσε χθες από την Πάτρα ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ και υποψ. Βουλευτής Ηλείας ΝΔ

Τα διλήμματα των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου έθεσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στην Πάτρα, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΝΔ, ο πρώην Επίτροπος τη ΕΕ και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι απέναντι στην πρόταση της ΝΔ για αυτοδυναμία και σταθερότητα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατάσσει ένα θνησιγενές, βραχύβιο και βραδυκίνητο κυβερνητικό σχήμα ηττημένων, που δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε για τα στοιχειώδη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο της ΝΔ και το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τετραετία που πέρασε, κάνοντας λόγο για «μια μικρή, ειρηνική επανάσταση κάθε ημέρα σε όλα τα επίπεδα» και στεκόμενος ιδιαίτερα στα οικονομικά επιτεύγματα, με τη μείωση των φόρων, την προσέλκυση επενδύσεων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, εν μέσωαλλεπάλληλων κρίσεων, με παράλληλη προστασία των κοινωνικά ευάλωτων.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως οι προτεραιότητες της νέας τετραετίας είναι:

• Αύξηση μισθών κατά 25% στην τετραετία,
• αξιοπρεπής δημόσια υγεία,
• καλύτερο κράτος,
• στήριξη της νέας γενιάς,
• συνέχιση της εθνικής μας πολιτικής στα θέματα των εξωτερικών σχέσεων, της ασφάλειας και της μετανάστευσης.

Στη συνέχεια επικέντρωσε την ομιλία του στα τοπικά και περιφερειακά ζητήματα, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει κάνει πολλά και ουσιαστικά βήματα προόδου και απαγκίστρωσης από την οικονομική καθίζηση, προσθέτοντας ότι διαθέτει ζωογόνες δυνάμεις, ανεκμετάλλευτο απόθεμα συγκριτικών πλεονεκτημάτων και ανθρώπων, αποθησαύρισμα ευκαιριών, που μπορούν να την καταστήσουν πρωταγωνιστή στην ανασυγκρότηση του εθνικού παραγωγικού μοντέλου. (…)

«Η δική μου υποψηφιότητα στην Ηλεία, στο νομό που δίνει το brand name της την Αρχαία Ολυμπία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ευελπιστώ, ότι σηματοδοτεί με τρόπο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό αυτήν την στροφή προτεραιότητας και έμφασης στην ελληνική Περιφέρεια. Αυτή είναι και η δική μου φιλοδοξία και το δικό μου όραμα. Να συμβάλω τα μέγιστα με εμπειρία, γνώση και φρόνηση για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική Περιφέρεια μακριά από τις αγκυλώσεις ενός υδροκέφαλου και συγκεντρωτικού κράτους. Γιατί πρέπει να γίνει αντιληπτό στην Αθήνα ότι η Περιφέρεια είναι η ζωτική δύναμη της ανάπτυξης, της προόδου και της οικονομίας για ολόκληρη τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε πως πριν από λίγους μήνες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε μεγάλα και σημαντικά έργα.

Ο κ. Αβραμόπουλος έξανες ειδική μνεία στον οδικό άξονα Πάτρα-Πύργος, υπογραμμίζοντας ότι έχει στοιχίσει, λόγω της επικινδυνότητάς του, εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές Ηλείων και Αχαιών.
«Με μεθοδικότητα και προγραμματισμό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έβαλε το έργο αυτό σε τροχιά υλοποίησης και σήμερα το βλέπουμε να είναι σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα προβλέπεται να τελειώσει πριν από τον αρχικό προγραμματισμό. Σε αντίθεση, φυσικά, με την συντριπτική ευθύνη που βαρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ για την σκόπιμη ολιγωρία και τελικά ματαίωση του, εθνικής σημασίας, έργου αυτού. Αυτή, ακριβώς, άλλωστε είναι και η ποιοτική διαφορά μεταξύ μας», επισήμανε.

«Ή απογειωνόμαστε ή επιστρέφουμε στο χάος»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, σημείωσε πως το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι απλό:
«Ή απογειωνόμαστε ή επιστρέφουμε στο χάος! Ή πάμε μπροστά ή γυρνάμε πίσω. Προϋπόθεση για την απογείωση της Πατρίδας μας, για μια σταθερή και ισχυρή Ελλάδα, που τη σέβονται φίλοι και εχθροί, που δημιουργεί ευκαιρίες για τους νέους της, είναι ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

»Πρέπει, με τις ιδέες μας, τις αρχές μας, με την ανάδειξη του κυβερνητικού μας έργου αλλά και τις προτεραιότητές μας για τη νέα τετραετία αλλά και την κατάδειξη της ανεύθυνης και διχαστικής ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ, να πείσουμε τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη και να επιλέξουν με αίσθημα ευθύνης, ώστε η Πατρίδα μας να συνεχίσει σε τροχιά ανάπτυξης, σταθερότητας και ασφάλειας.

»Γιατί η σταθερότητα και η ασφάλεια είναι προϋποθέσεις για να μπορέσει η πατρίδα μας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, που έχουν δημιουργήσει ένα αβέβαιο και ασταθές παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον και τη γεωπολιτική ρευστότητα και αστάθεια που συνεπάγεται.

»Συνάμα δε, να αναδείξει τη γεωπολιτική αξία της χώρας στην ευρύτερη γειτονιά μας και στην Ανατολική Μεσόγειο, με μία νέα ακόμα πιο δυναμική και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική, που θα ενισχύει το σταθερό και σταθεροποιητικό ρόλο της χώρας μας, πάντοτε με προτεραιότητα την προάσπιση των αδιαπραγμάτευτων εθνικών μας συμφερόντων και της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο αλλά και με ουσιαστική συμβολή στην επίλυση του Κυπριακού, στο πλευρό των Ελληνοκυπρίων.

Εναπόκειται στη φρόνηση και τον πατριωτισμό όλων μας και στη συνείδηση του καθενός μας. Η Πατρίδα μας δεν αντέχει άλλες περιπέτειες.

Πλήρωσε με βαρύ κόστος την ανευθυνότητα, το ψέμα, τον λαϊκισμό, το θεσμικό ρεσάλτο της Αριστεράς. Με την ψήφο μας πρέπει να αποτρέψουμε ένα τέτοιο πισωγύρισμα.

Η πολυπληθής και μαζική παρουσία σας, σήμερα εδώ, είναι προμήνυμα νίκης!

Μήνυμα νίκης της Δημοκρατίας.

Μήνυμα νίκης του άδολου πατριωτισμού.

Μήνυμα νίκης των φιλελεύθερων δημοκρατικών αξιών.

Μήνυμα νίκης όλων ανεξαίρετα των Ελλήνων, πέρα και πάνω από τεχνητούς διαχωρισμούς και διαιρέσεις, στις οποίες έχουν επενδύσει οι αντίπαλοί μας.

Μήνυμα νίκης της ενότητας των Ελλήνων.

Μπροστά λοιπόν, με τη Νέα Δημοκρατία στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους άξιους πολιτικούς εκπροσώπους της Παράταξής μας, που βρίσκονται εδώ μπροστά μας σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες που μέχρι τώρα έχουμε δώσει στο όνομα της πατρίδας και του ελληνικού λαού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος