FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Ημερομηνία: 13-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Αναπτυξιακά θέματα απασχόλησαν την συνάντηση που είχε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης είναι ο πρώτος Υπουργός που επισκέπτεται το νέο έτος, καθώς η Ηλεία Βουλευτής δίνει προτεραιότητα σε θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του κ. Υπουργού και αφορούν στην αξιοποίηση των ευκαιριών που υπάρχουν στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, με την χώρα μας να μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Άλλωστε, σε ό,τι αφορά στις άμεσες ξένες επενδύσεις, τα στοιχεία από τους πρώτους μήνες του αναπτυξιακού νόμου είναι απόλυτα ικανοποιητικά ενώ υπάρχουν αρκετά επενδυτικά́ σχέδια στο Ταμείο Ανάκαμψης και πλήθος αιτήσεις για επενδύσεις σε ΡΑΕ και ΑΔΜΗΕ και αναμένεται ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων και για το 2023.

Η  ατζέντα της μεταξύ τους συζήτησης ήταν πλούσια για θέματα που έχουν να κάνουν με τα projects που είναι σε εξέλιξη και συνδέονται με τον τομέα του τουρισμού, ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης και οικονομίας στην Ηλεία, τις υποδομές και το περιβάλλον αλλά και την επιχειρηματικότητα.

Παράλληλα, την συνάντηση απασχόλησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, θέματα που σχετίζονται με την ενέργεια καθώς η Ηλεία Βουλευτής είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και είναι διαρκές το ενδιαφέρον της για το συγκεκριμένο πεδίο. Εξάλλου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ιδέες και οι προτάσεις που αναπτύχθηκαν για τις εξαγωγές προϊόντων της Ηλείας με έμφαση στο πρωτογενή τομέα αλλά και της τυποποίησης, τομείς ιδιαίτερης αναπτυξιακής προοπτικής και εξωστρεφών συνεργασιών.

Παρέμβαση  για τους παραγωγούς κάστανου του οροπεδίου της Φολόης

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει επιδείξει η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για την προστασία των καστανοδέντρων του οροπεδίου της Φολόης. Η καταστροφή που προκλήθηκε στο μέγεθος των κάστανων και εν γένει σε όλη την παραγωγής τους, λόγω της μεγάλης ξηρασίας τη φετινή χρονιά, είναι μεγάλη  με αποτέλεσμα να πληγεί το εισόδημα των παραγωγών που προέρχεται αποκλειστικά από αυτήν.

Έτσι, η κα. Αυγερινοπούλου έθεσε το θέμα  στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα καθώς και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, τονίζοντας την ανάγκη προστασίας και στήριξης τόσο των παραγωγών κάστανου όσο και της θωράκισης των δέντρων καστανιάς έναντι των νέων καιρικών φαινομένων της κλιματικής κρίσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος