FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: Συνάντηση εργασίας με τον νέο Διοικητή Π.Υ Ηλείας, Ταξίαρχο Σολδάτο

Ημερομηνία: 22-02-2023 | Συντάκτης:

Συνάντηση εργασίας με τον νέο Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Ταξίαρχο κ. Βασίλη Σολδάτο είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, ηΗλεία Βουλευτής  ευχήθηκε στον Αρχιπύραρχο – Ταξίαρχο να είναι επιτυχημένο το έργο του σε αυτή τη νευραλγική και ιδιαίτερων απαιτήσεων υπηρεσία, κυρίως λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που εκδηλώνονται στην Ηλεία. Ένα γεγονός που οδήγησε και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας η μια θέση Ταξιάρχου να οριστεί στον νομό, αναβαθμίζοντας έτσι την περιοχή για το Πυροσβεστικό Σώμα.

Η κα Αυγερινοπούλου επισκέφθηκε το νέο κτίριο διοίκησης Π.Υ Ηλείας, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν το 2020 και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, ξεναγήθηκε στους σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους και συζήτησε με το προσωπικό για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηλείας.

Ο κ. Σολδάτος, υποδεχόμενος την Ηλεία Βουλευτή στο γραφείο του, την ευχαρίστησε για τη διαρκή έμπρακτη συμβολή της στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής όλων των υπηρεσιών του νομού -όπως συνέβη και στις πυρκαγιές του του καλοκαιριού του 2021- και τις διαρκείς της παρεμβάσεις για την περαιτέρω στελέχωση των Π.Υ και των κλιμακίων με προσωπικό καθώς και τη βελτίωση του αξιόμαχου των οχημάτων και των μέσων πυρόσβεσης.

Η κα Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στην υψηλή προτεραιότητα που δίνει η Επιτροπή Περιβάλλοντος στην ενίσχυση του Π.Σ για την προστασία του δασικού και του φυτικού κεφαλαίου της χώρας, καθώς έχει στην αρμοδιότητά της τα θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, αλλά  και προστασίας του δασικού περιβάλλοντος. Ζητήματα, στα οποία το Πυροσβεστικό Σώμα διαδραματίζει καίριο ρόλο. Όπως επεσήμανε, στον τομέα της πρόληψης είναι αναγκαία η ανάληψη συλλογικής δράσης, έτσι ώστε αυτή να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποσοβηθεί η πιθανότητα πυρκαγιών την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο. Η Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι παραμένει αρωγός στο θέμα της ενίσχυσης της Π.Υ. με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, αλλά και σε όλες τις δράσεις που έχουν στόχο την πρόληψη αλλά και την συνεργασία με επιστημονικούς φορείς τόσο για την διάσωση των δασών όσο και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στο διαρκές ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού που αποδεικνύεται και από την επερχόμενη προκήρυξη για μόνιμες  θέσεις στην πυροσβεστική και την πρόθεση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος οι προσλήψεις να γίνουν πριν την αντιπυρική περίοδο, τη δημιουργία του σώματος των δασοκομάντων, την προμήθεια επίγειων και εναερίων μέσων πυρόσβεσης μέσω και του προγράμματος ΑΙΠΣ, την αξιοποίηση τω τεχνολογικών επιτευγμάτων και την αναβάθμιση του συστήματος 112, την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων νέων Εθελοντών Πυροσβεστών, τους εκτενείς προληπτικούς καθαρισμούς σε δασικές εκτάσεις, καθώς και τις βελτιώσεις που έχουν επέλθει στο σύστημα πρόληψης, ετοιμότητας και αντιμετώπισης των  φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Η συνεργασία της Ηλείας Βουλευτού με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, Ταξίαρχο κ. Βασίλη Σολδάτο αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως τόσο ο επιχειρησιακός σχεδιασμός όσο και η στελέχωση και ο εξοπλισμός του Πυροσβεστικού Σώματος και να αναπτυχθούν δράσεις για την ευαισθητοποίηση των εθελοντών κατοίκων της κάθε περιοχής, ώστε να επιτευχθεί η πλέον αποτελεσματική προστασία του δασικού μας κεφαλαίου και το Σώμα να είναι ικανό να ανταπεξέλθει καταλλήλως σε κάθε συμβάν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος

ΑΓΓΕΛΙΑ