FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: Στην Ηλεία κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών για τον κόμβο Σαβαλίων

Ημερομηνία: 23-02-2023 | Συντάκτης:

                                                                                                         Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2023

Στην Ηλεία, ύστερα από σχετική πρόσκληση της Βουλευτού Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα κλιμάκιο υπηρεσιακών και επιστημονικών στελεχών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία στους κόμβους που εξυπηρετούν την σύνδεση των Σαβαλίων με την Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, ώστε να  εξετασθεί το θέμα στο πεδίο εφαρμογής και να μελετηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν και οι βέλτιστες λύσεις.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο στην οποία συμμετείχε η κα. Αυγερινοπούλου, όπου εξετάσθηκαν τα δεδομένα που υπάρχουν μετά την εφαρμογή της νέας μελέτης καθώς οι διασταυρώσεις που προϋπήρχαν, στο σύνολό τους, ήταν σημαντικές για την πρόσβαση τόσο στη θάλασσα, στα πέριξ χωράφια και στις κτηνοτροφικές μονάδες όσο και μεταξύ των δύο περιοχών που ανήκουν στην ίδια Τ.Κ. Σαβαλίων.

Στην συνάντηση στο Υπουργείο, στην οποία συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Υποδομών, κα Γεράρδη, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Υποδομών κ. Λέκκας, ο κ. Αναγνωστόπουλος από τη Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών, ο μελετητής, ο Βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Σαβαλίων κ.κ Γεώργιος Ντούζας και Γεράσιμος Λαδικος, συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν ανακύψει μετά την εφαρμογή της μελέτης.

Σε κλίμα κατανόησης, από την πλευρά του Υπουργείου υπογραμμίσθηκε ότι η επιλογή αυτή έγινε με γνώμονα την ασφάλεια των οδηγών και για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη διατομή οδού για προσπέραση στην κατεύθυνση προς Πύργο. Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίστηκε, το επόμενο διάστημα και σε εφαρμογή του δεύτερου σταδίου της μελέτης, θα γίνουν βελτιώσεις, όπου κριθούν αναγκαίες, τόσο για την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών όσο και την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος