FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: «Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Παρά θιν Αλός, ανοίγοντας μια νέα σελίδα αξιοποίησης ενός ιστορικού ακινήτου»

Ημερομηνία: 11-04-2023 | Συντάκτης:

«Σε συνέχεια της επίσκεψης του Εντεταλμένου Συμβούλου, Εκτελεστικού Μέλους Δ.Σ., Εκτελώντα χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, κ. Παναγιώτη Μπαλωμένου, στη Ζαχάρω,  ύστερα από πρόσκλησή μου, προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την ενοικίαση και επαναξιοποίηση του ακινήτου του  Παρά θιν Αλός. Ενημερώνω ότι εντός ολίγου αναρτάται στη Διαύγεια από την ΕΤΑΔ ο δημόσιος διαγωνισμός αξιοποίησης του Παρά θιν Αλός, ανοίγοντας μια νέα σελίδα επαναξιοποίησης του εμβληματικού και ιστορικού κτιρίου και αναψυκτήριου στην παραλία της Ζαχάρως, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή. Με την προκήρυξη του διαγωνισμού ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης και διαμορφώνονται νέες αναπτυξιακές και τουριστικές προοπτικές για την Ηλεία, καθώς η επαναξιοποίηση του ακινήτου θα οδηγήσει στην ανάκτηση της παλιάς του αίγλης και στην προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή.

Ευχαριστώ θερμά την ΕΤΑΔ και όλους όσους συνέβαλαν στο να προχωρήσει ο δημόσιος διαγωνισμός και να στηριχθεί αυτό το σημαντικό τουριστικό ακίνητο που κατέχει σπουδαίο ιστορικό και αναπτυξιακό ρόλο στην περιοχή μας».

Προχωρά η διαδικασία ανάδειξης μελετητή για τον διεθνή δημόσιο διαγωνισμό για τον Καϊάφα

Η κα Αυγερινοπούλου συνεχίζει δε τις επικοινωνίες για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Καϊάφα, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την ανάπτυξη της Λουτροπόλεως με σύγχρονες υποδομές που θα σέβονται στο μοναδικό χαρακτήρα του περιβάλλοντος και θα αναδεικνύουν και θα  αξιοποιούν καινοτόμα και ποιοτικά τις πηγές.

Μετά από νεότερη επικοινωνία με την ΕΤΑΔ, η κα Αυγερινοπούλου ενημερώνει ότι προχωρούν τάχιστα και οι διαδικασίες ανάδειξης μελετητή για την προετοιμασία του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού, εντός του 2023, για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Καϊάφα, όπου υπάρχει συνεχές επενδυτικό ενδιαφέρον.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος