FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: Καφές…γένους θηλυκού στην Ζαχάρω

Ημερομηνία: 01-05-2023 | Συντάκτης:

Γυναικεία χαμόγελα γέμισε το πρωί του Σαββάτου η πλατεία της Ζαχάρως, καθώς αθρόα ήταν η ανταπόκριση των γυναικών της περιοχής στο κάλεσμα της υπ. Βουλευτού Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, για έναν καφέ, ώστε να έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα που τις απασχολούν. Η δυναμική παρουσία των γυναικών, τις οποίες η κα. Αυγερινοπούλου υποδέχθηκε με ένα συμβολικό δώρο-άρωμα, έδωσε μάλιστα το ερέθισμα στην υπ. Βουλευτή να προτείνει να επανασυσταθεί ο Σύλλογος Γυναικών της περιοχής. Όπως είπε, είναι σημαντικό, μέσα από την δράση και την ενεργοποίηση των γυναικών, να διαφυλαχθεί και να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομία του τόπου ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη της συμμετοχής τους ως ενεργό, δυναμικό και δημιουργικό κομμάτι των τοπικών κοινωνιών, που με την ιδιαίτερη ματιά και ευαισθησία τους, μπορούν να επιτύχουν πολύ θετικά αποτελέσματα.

Η υπ. Βουλευτής, καλώντας τις γυναίκες στον πολιτικό διάλογο, επεσήμανε την δυσανάλογη εκπροσώπησή τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, με την ίδια να αποτελεί, όπως είπε, την φωνή τους-μέσα από την επικοινωνία που έχουν αναπτύξει όλα τα προηγούμενα χρόνια-με σειρά πρωτοβουλιών που έχει λάβει. Πρωτοβουλίες που ταυτίζονται και με την γυναικεία ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ως Κυβέρνηση απέδειξε υψηλά αντανακλαστικά και κοινωνικές ευαισθησίες και υιοθέτησε συγκεκριμένα μέτρα υπέρ των γυναικών

Πολιτική υπέρ των γυναικών…

Όπως τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου, ο πολυδιάστατος ρόλο της σύγχρονης γυναίκας, συχνά έχει επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία. Η ανάγκη πρόληψης και αντιμετώπισης των ιδιαίτερων προβλημάτων υγείας των γυναικών αποτέλεσε προτεραιότητα στη χάραξη πολιτικής υγείας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υγείας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, σε όλη την Ευρώπη, οι γυναίκες έχουν αυξημένο προσδόκιμο ζωής σε σχέση με τους άνδρες. Ωστόσο, οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια άρρωστες, αντιμετωπίζοντας παθήσεις που σχετίζονται με τη θνησιμότητα τους, όπως επίσης και με προβλήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.

Η Νέα Δημοκρατία διαμόρφωσε και εφάρμοσε πολιτική υπέρ των γυναικών στον τομέα της υγείας και το 2022 ξεκίνησε το πρώτο μεγάλο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά» για τον καρκίνο του μαστού. Με το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», περισσότερες από 4.000 γυναίκες έχουν διαγνωστεί έγκαιρα και ήδη κάνουν θεραπεία. Για αυτές τις γυναίκες, το ραντεβού αυτό μπορεί να τους έσωσε τη ζωή. Ανάλογα προγράμματα υιοθετούνται για την πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αλλά και προγράμματα που αφορούν Καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η κ. Αυγερινοπούλου εξάλλου υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση, θέλοντας να βρεθεί έμπρακτα κοντά στις γυναίκες και να «απαντήσει» στις αγωνίες των νέων μαμάδων, ήδη από τους πρώτους μήνες της τετραετίας θέσπισε από τον Ιανουάριο του 2020 επίδομα γέννησης 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα. Παράλληλα, το όριο ηλικίας για εξωσωματική γονιμοποίηση, αυξήθηκε στα 52 έτη από τα 50, με τον ν. 4812/2021.

Παράλληλα, αναφερόμενη στην ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία, με θύματα συχνότερα γυναίκες, για τα βήματα που έχουν γίνει για την καταπολέμησή της, την αύξηση των επιχειρησιακών γραφείων ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομίας, την ένταξη των προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, την αυστηροποίηση των ποινών στον ποινικό κώδικα, την εφαρμογή ενός χρήσιμου εργαλείου εκτίμησης επικινδυνότητας, του panic button, την εργασιακή και νομική υποστήριξη των θυμάτων. Επίσης ενημέρωσε τις γυναίκες για την δημιουργία ενός άμεσου διαύλου επικοινωνίας και υποστήριξης για τα θύματα, αλλά και για την ανίχνευση τέτοιων περιστατικών, με την δωρεάν και 24ωρη λειτουργία της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 για τις γυναίκες και τα παιδιά καθώς και για τον γενικό πληθυσμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος