FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: Ισχυρό ανάχωμα στην επέλαση της ακρίβειας η επιδότηση κατά 10% του κόστους αγοράς των τροφίμων

Ημερομηνία: 19-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται από την αρχή της τετραετίας δίπλα στους πολίτες, λαμβάνοντας μια σειρά ουσιαστικών και συνδυαστικών μέτρων στήριξης, ανταποκρινόμενη στον κοινωνικό της ρόλο, εν μέσω μιας σειράς δύσκολων συγκυριών που διαμόρφωσαν τόσο η πανδημία όσο και ο πόλεμος και η ενεργειακή κρίση», τονίζει η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με αφορμή την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού, για ενίσχυση κατά 10% σε 8,4 εκ. πολίτες, μέτρο που θα χρηματοδοτηθεί από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων.

Ένα μέτρο που, όπως προσθέτει η κα. Αυγερινοπούλου, συνδυαστικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» που ήδη έχει μειώσει κατά 66 ευρώ τις τιμές στα προϊόντα που αγοράζει μια 4μελής οικογένεια, αποτελεί μια ουσιαστική ενίσχυση και απάντηση για εκείνους που την έχουν πραγματικά ανάγκη στο πρόβλημα του εξωγενούς πληθωρισμού που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε δήλωσή της η Ηλεία Βουλευτής, «τους επόμενους έξι μήνες, από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούλιο, η κυβέρνηση θα επιδοτεί σε 8,4 εκατ. πολίτες το 10% της δαπάνης για αγορές από επιχειρήσεις τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία ή ιχθυοπωλεία κλπ) και supermarket. Το όριο μηνιαίων αγορών που θα επιδοτείται θα είναι τα 220 ευρώ για ένα άτομο και θα προσαυξάνεται κατά 100 για κάθε επιπλέον μέλος της οικογενείας μέχρι το ανώτατο όριο των 1.000 ευρώ (αφορά πολύτεκνους). Ένα μέτρο που προστίθεται στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και σε όσα έχουν επιπλέον δρομολογηθεί για την στήριξη ενός ευρέως φάσματος νοικοκυριών, απαντώντας στις απαιτήσεις των καιρών, στηρίζοντας την ελληνική οικογένεια που πλήττεται. Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο μέτρο, αλλά για έναν ακριβή και εύστοχο σχεδιασμό από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που έρχεται να ενισχύσει την κατανάλωση, που αποτελεί και το πιο ευαίσθητο σημείο του οικογενειακού προϋπολογισμού. Ένα μέτρο που καλύπτει μέχρι και το 85% των νοικοκυριών, ανακουφίζοντας 8.400.000 πολίτες, ένα μέτρο που εξισορροπεί τον πληθωρισμό, που είναι και αυτός στο 10%.Ένα ακόμη ισχυρό ανάχωμα στην επέλαση της ακρίβειας με την επιδότηση κατά 10% του κόστους αγοράς των τροφίμων για την συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών.Μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης, που κλιμακώνεται με βάσεις τις πραγματικές ανάγκες της κάθε οικογένειας, ώστε να μείνει κανένας πίσω…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος