FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου για το Πάτρα–Πύργος: «Το 2021 κλείνει με τα καλύτερα νέα για την Ηλεία μας»

Ημερομηνία: 16-12-2021 | Συντάκτης:

«Όπως ακριβώς αναμέναμε και είχαμε ήδη ενημερώσει σχετικά, η Κομισιόν απεφάνθη ότι η χρηματοδότηση που χορηγήθηκε για την κατασκευή του τμήματος Πάτρας – Πύργου της Ολυμπίας Οδού είναι σύμφωνη με τους κανόνες της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις και το έργο θα ενσωματωθεί στην προϋπάρχουσα σύμβαση παραχώρησης με την παραχωρησιούχο Ολυμπία Οδό ΑΕ.

Μετά από συστηματική και μεθοδική εργασία της Κυβέρνησης, ήρθε η οριστική έγκριση της συνέχισης του έργου, το οποίο θα επιτρέψει να ολοκληρωθεί το δι-ευρωπαϊκό δίκτυο της χώρας μας και οι κάτοικοι της Ηλείας, της Αχαΐας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου θα μπορέσουν να επωφεληθούν από ένα ασφαλές οδικό δίκτυο σύγχρονων προδιαγραφών.

Με την επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προχωράμε άμεσα στην υλοποίηση του έργου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Ελεγκτικό Συνέδριο κα την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021, αναμένεται να εισαχθεί και να ψηφιστεί σχετική ρύθμιση στην Ελληνική Βουλή και να ολοκληρωθούν, έτσι, τάχιστα τα απαραίτητα εθνικά βήματα. Με τη νέα χρονιά ξεκινούν οι εργασίες για το σπουδαίο αυτό εθνικό έργο υποδομής, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 40 μηνών.

Η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας – Πύργου αποτελεί, από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εθνική προτεραιότητα και προσωπική δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έθεσε ψηλά στην πολιτική του ατζέντα την επανέναρξη του έργου. Το 2021 κλείνει με τα καλύτερα νέα για την Ηλεία μας!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος