FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: Επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας για κτιριακές βελτιώσεις και πυροπροστασία της Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 09-02-2023 | Συντάκτης:

Διαρκές είναι το ενδιαφέρον της Βουλευτού Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και μέλους της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αρμόδιας επί θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου για την ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας. Στην πρόσφατη συνάντησή της με τον Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Γεώργιο Βλασόπουλο, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι κτιριακές βελτιώσεις που απαιτούνται, η ανάγκη τοποθέτησης ανελκυστήρα για την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες αλλά και το θέμα της πυροπροστασίας.

Η κα. Αυγερινοπούλου επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Παιδείας προς επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν και έχουν καταγραφεί από την διοίκηση της Βιβλιοθήκης, κάτι που έχει αιτηθεί και με ερώτησή της στην Βουλή. Όπως τόνισε η Ηλεία Βουλευτής, η Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες Βιβλιοθήκες της Ελλάδας, η  οποία συντελεί στην πνευματική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής ορεινής Ολυμπίας, καθώς υποδέχεται ετησίως  χιλιάδες Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Έτσι ζήτησε από το Υπουργείο να ληφθεί άμεσα μέριμνα για τη διασφάλιση των ανυπολόγιστης αξίας μοναδικών ιστοριών κειμηλίων αλλά να αναληφθούν και δράσεις προβολής της για να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, όπως σχολείων, ώστε να ενισχυθεί η διάχυση του μοναδικού πλούτου που φιλοξενεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος