FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: Ενημέρωση για το έργο του κοινού Βιολογικού Καθαρισμού των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 11-03-2023 | Συντάκτης:

Συνάντηση με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Στρουσίου και Μυρσίνης είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτής Ηλείας, Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με σκοπό να τους ενημερώσει για την εξέλιξη του αιτήματος για την συνέχιση της χρηματοδότησης του Συνδέσμου Ηρακλής για την πλήρη λειτουργία του έργου του κοινού Βιολογικού Καθαρισμού Τραγανού, Ανδραβίδας, Λεχαινών.

Όπως τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου, τις προηγούμενες ημέρες ήλθε σε επικοινωνία με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα ο οποίος την διαβεβαίωσε ότι για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό αίτημα του νομού που αφορά την δεύτερη φάση έργων για τα Εσωτερικά Δίκτυα αποχέτευσης οικισμών Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού και την σύνδεσή τους με την υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων. Όπως την ενημέρωσε ο κ. Πέτσας, την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα περνά από την Οικονομική Επιτροπή από την οποία αναμένεται και η έγκριση για την θετική έκβαση της υπόθεσης.

Η κα. Αυγερινοπούλου εδώ και μια δεκαετία υποστηρίζει τα έργα της ολοκλήρωσης κατασκευής και λειτουργίας Βιολογικών Καθαρισμών που αποτελούσαν από τους βασικούς στόχους της για την Ηλεία, τόσο για την προστασία της δημόσιας υγείας όσο και για την ορθή διαχείριση των λυμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος,  διαρκές είναι το ενδιαφέρον της και για την ολοκλήρωση αναβάθμιση και επέκταση των εγκαταστάσεων όλων των Βιολογικών Καθαρισμών τόσο στην Ηλεία όσο και άλλες περιοχές της χώρα . “Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την ολοκλήρωση τόσο των ίδιων των Βιολογικών Καθαρισμών όσο και των συνδέσεων τους με όλες τις τοπικές κοινότητες που έχουν ανάγκη” τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος