FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: Άμεση ανταπόκριση από την ΚτΥπ για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ζαχάρως Φιγαλείας

Ημερομηνία: 20-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στον Δήμο Ζαχάρως Φιγαλείας βρέθηκαν, μια εβδομάδα μετά την συνάντηση της Βουλευτού Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου  και του Δημάρχου κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλου με τον Διευθύνοντα Σύμβολο της ΚτΥπ, μηχανικοί του κατασκευαστικού φορέα του Ελληνικού κράτους προκειμένου να δουν από κοντά τις κτιριακές ανάγκες των σχολικών μονάδων της περιοχής. Η πρωτοβουλία της Ηλείας Βουλευτού έτυχε της άμεσης ανταπόκρισης του κ. Αθανασίου Γιάνναρη και των συνεργατών του, εξέλιξη για την οποία η κα. Αυγερινοπούλου εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες καθώς το ουσιαστικό ενδιαφέρον και οι ταχύτατοι ρυθμοί από την πλευρά των Κτηριακών Υποδομών αποτελούν το πρώτο σημαντικό βήμα για την ενίσχυση και τον εξωραϊσμό των σχολικών κτιρίων, ώστε να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο μηχανικών  κ.κ Γιάννη Αγγελόπουλου και Κώστα Στραβοδήμου με την Ηλεία Βουλευτή, τον Δήμαρχο κ.Κώστα Αλεξανδρόπουλο, την αντιδήμαρχο Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Πολιτικής κα. Δήμητρα Σκαλτσά, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου καθώς και διευθυντές των σχολικών μονάδων που επισκέφθηκαν, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στην Ζαχάρω καθώς και το Γυμνάσιο και το Λύκειο στην Φιγαλεία, επισημάνθηκαν οι ανάγκες κτιριακών βελτιώσεων αλλά και παρεμβάσεων στους χώρους προαυλίων των σχολείων ενώ αναδείχθηκε και η άμεση αναγκαιότητα δημιουργίας ασφαλούς πρόσβασης ΑΜΕΑ στο Λύκειο της Ζαχάρως. Οι μηχανικοί ολοκληρώνοντας την αυτοψία τους το επόμενο διάστημα θα διαμορφώσουν συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες μελέτες και να χρηματοδοτηθούν τα σημαντικά έργα που αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα των σχολείων και να βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η κα. Αυγερινοπούλου «για την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κυρίαρχη θέση έχουν οι κτιριακές υποδομές, ώστε οι μαθητές να φιλοξενούνται σε ασφαλή, σύγχρονα και λειτουργικά σχολεία που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα και η άμεση ανταπόκριση της ΚτΥπ μέσα σε μια μόλις εβδομάδα από την συνάντησή μας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θανάση Γιάνναρη μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι πολύ σύντομα μπαίνουν οι βάσεις για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των σχολικών μονάδων στον Δήμο Ζαχάρως Φιγαλείας».

Σημειώνεται ότι οι μηχανικοί της ΚτΥπ στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στα σχολεία της περιοχής είχαν συνάντηση με.

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας

Εξάλλου, το πρωί της Παρασκευής η κα. Αυγερινοπούλου παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά, μετά την επίσκεψη στο σχολείο της Υπουργού Παιδείας κας. Νίκης Κεραμέως, που η κα. Αυγερινοπούλου βρίσκεται κοντά στους μαθητές και τους γονείς της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας καθώς είναι διαρκές του ενδιαφέρον της για την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Ηλείας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους γονείς και να εκφράσει την αμέριστη στήριξή της σε πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και ενίσχυσης του ρόλου του Συλλόγου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος