Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για το Σάββατο 15 Αυγούστου

Σε κατάσταση κινητοποίησης θα τεθεί το Σάββατο 15/8/2026 και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, με τον κίνδυνο για πυρκαγιά
προβλέπεται να είναι Πολύ Υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4). Το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με ανακοίνωσή του προβαίνει σε ενημέρωση των πολιτών, στα πλαίσια μηνύματος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, σύμφωνα με το οποίο ο Ημερήσιος
Χάρτης Κινδύνου Πυρκαγιάς για το Σαββάτο 15-08- 2026 είναι κατηγορία 4 ( ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ) και κατηγορία 3 ( ΥΨΗΛΗ ).

Επίσης γνωστοποιεί την Α.Π.: A3118/14-08-2026 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με την οποία όλη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τίθεται σε κατασταση αυξημένης ετοιμότητας ( RED CODE ). Επίσης ισχύει η απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για την απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση, δρυμούς και ευπαθείς περιοχές καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Για τον περιορισμό του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς από το Δήμο έχει γίνει ενεργοποίηση των ομάδων πυρασφάλειας, πραγματοποιείται διενέργεια περιπολιών, τα διαθέσιμα μέσα ( τρακτέρ, βυτία κλ ) βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση οι διοργανωτές πανηγυριών να φροντίσουν για την παρουσία υδροφόρας στο σημείο
των εκδηλώσεων.

Εξάλλου οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών του Δήμου έχουν θέσει σε ετοιμότητα το προσωπικό ( Τεχνικό, Διοικητικό Προσωπικό, Πρόνοια, Βοήθεια στο Σπίτι ). Να τονιστεί ότι στην κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) ο Εθνικός Μηχανισμός τίθεται σε πλήρη κινητοποίηση, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες, υλικά και μέσα για την ετοιμότητα ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση καταστροφικού φαινομένου και δρομολογούνται δράσεις βραχείας αποκατάστασης, αρωγής και υποστήριξης για τη μετρίαση των επιπτώσεων καταστροφής.