FOLLOW US: facebook twitter

Κόπα Αμέρικα, τι μας έδειξε η πρεμιέρα

Ημερομηνία: 19-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Βραζιλία όσες φορές έχει φιλοξενήσει τη διοργάνωση, έχει φτάσει μέχρι το τέλος. Στην πρεμιέρα δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στην αδύναμη Βολιβία, όχι τόσο στην άμυνά της, αλλά δημιουργικά είχε τεράστιο πρόβλημα. Όσοι δεν είδαν την αναμέτρηση και αντίκρυσαν το τελικό 3-0, θα φαντάστηκαν περίπατο, αλλά δεν ήταν έτσι. Στα παπούτσια του απόντα Νεϊμάρ δε χωράει κανείς, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς που ήρθε ως αλλαγή θα βοηθήσει περισσότερο από το βασικό Φιρμίνο στο “κουτί” και όσο και αν μοιάζει παράδοξο για Βραζιλία, η άμυνα θα είναι το μεγάλο της όπλο.

Την παράσταση έκλεψαν δύο ομάδες, η Κολομβία που έκανε “πλάκα” στην Αργεντινή και η Ουρουγουάη που συνέτριψε τον Ισημερινό. Οι Κολομβιανοί πήγαιναν πρώτοι σε κάθε μπάλα, είχαν τον Οσπίνα σε εξαιρετική κατάσταση και στον πάγκο παίκτες όπως ο Μαρτίνες και ο Ζαπάτα που μπήκαν και έδωσαν έξτρα ποιότητα στην ομάδα, μέχρι να φτάσει στην τεράστια νίκη. Από την άλλη οι Ουρουγουανοί με Καβάνι-Σουάρες σε μεγάλα κέφια, θα προβληματίσουν κάθε άμυνα που θα βρεθεί απέναντί τους. Έβαλαν τέσσερα “σβηστά” στον Ισημερινό, παίζοντας πασούλες στο δεύτερο ημίχρονο. Στα πλεονεκτήματά της και η υπεροχή στις στημένες μπάλες.

Μια ομάδα που αξίζει την προσοχή μας είναι το φιλοξενούμενο στη διοργάνωση Κατάρ. Ο Φέλιξ Σάντες Μπας έχει δημιουργήσει αξιόμαχη ομάδα, με παίκτες που θαρρείς θα τρέχουν ακόμη κι όταν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, με καλή τεχνική, ταχύτητα, αλλά και σχετική αφέλεια. Το σίγουρο είναι ότι θα απολαμβάνουμε γκολ στα παιχνίδια του, ακόμη κι όταν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό για εκείνο.

Το Περού έχει ποιότητα, αλλά και αρκετή φλυαρία, ενώ η Βενεζουέλα δεν είναι για πολλά.

Στα αρνητικά της πρεμιέρας η απόδοση κάτω του μετρίου της τριάδας Μέσι-Αγκουέρο-Ντι Μαρία, που είχε ως αποτέλεσμα το ναυάγιο της Αργεντινής, αλλά και η άμυνα της Παραγουάης, που στα επόμενα παιχνίδια θα χρειαστεί αρκετούς βαλέδες για να “κόβει”. Δεν κατάφερε να κρατήσει το 2-0 απέναντι στο Κατάρ και αν είχε λίγο χρόνο ακόμα, θα κινδύνευε με ήττα. Κρατήστε πάντως το όνομα του Μιγκέλ Αλμιρόν. Αφού έκανε πάρτι στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών με τη φανέλα της Ατλάντα, ήρθε στην Ευρώπη για την Νιουκάστλ, χωρίς να καταφέρει να εντυπωσιάσει στην Αγγλία φέτος. Είναι μαγικός ο τρόπος που αγγίζει την μπάλα θυμίζοντας στους παλιότερους “κάτι από Χατζηπαναγή”.

Η Χιλή επικράτησε εύκολα 4-0 της Ιαπωνίας και ξεκίνησε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της στο Κόπα Αμέρικα της Βραζιλίας. Οι κάτοχοι του τίτλου άνοιξαν το σκορ με τον Έρικ Πουλγκάρ στο 41’, μετά από κόρνερ του Αράνγκις και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Εντουάρντο Βάργκας στο 55’, μετά από ασίστ του Ο Αλέξις Σάντσες σημείωσε το τρίτο γκολ της Χιλής και έφτασε τα 42 γκολ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του, ενώ ο Βάργκας, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 83’. Ο Βάργκας έφτασε
τα δώδεκα γκολ με τη φανέλα της Χιλής σε Κόπα Αμέρικα και έγινε ο πρώτος σκόρερ της χώρας του στην ιστορία της διοργάνωσης. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της διοργάνωσης, καθώς ξεπέρασε τον Γκερέρο του Περού, ο οποίος έχει έντεκα γκολ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος