FOLLOW US: facebook twitter

«Σινεμά στις πλατείες»: Η χθεσινή προβολή της ταινίας ο «Ψύλλος» (φώτος)

Ημερομηνία: 14-08-2021 | Συντάκτης:

Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν, προπαραμονή Δεκαπενταύγουστου, μικροί και μεγάλοι στην καταπράσινη Πεύκη του δήμου Πύργου, όπου το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, οργάνωσε μια ωραία βραδιά με το «Σινεμά στις πλατείες», σε μια προσπάθεια να διώξουμε το «γκρίζο» και την θλίψη των ημερών μετά τις μεγάλες πυρκαγιές που πλήγωσαν ξανά τον νομό μας.

Η οθόνη στήθηκε στην πλατεία του χωριού, οι καρέκλες γέμισαν από τους κατοίκους και κυρίως από  παιδιά και εφήβους  και η προβολή της ταινίας « Ο Ψύλλος» (1990 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σπύρου, Διευθυντή του Φεστιβάλ) ξεκίνησε και κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού ως το τελευταίο λεπτό όπου και την καταχειροκρότησε. Σε αυτήν την ωραία γιορτή κοντά στους κατοίκους του χωριού  παρευρέθηκαν ο Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου και ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας  Χρήστος Κωνσταντόπουλος όπου  το χωριό Πεύκη είναι  και γενέτειρά του.

Η βραδιά βεβαίως μετά την προβολή, είχε και συνέχεια, αφού όλοι γεύτηκαν τα τοπικά παραδοσιακά πιάτα και το γλυκόπιοτο κρασάκι της περιοχής.

Οι προβολές σε χωριά του Νομού Ηλείας  είναι μια από σειρά εκδηλώσεων και δράσεων του Φεστιβάλ, δώρα του καλοκαιριού, που ταξιδεύει σε πλατείες, σε πόλεις και χωριά και έτσι όλα τα παιδιά κάθε ηλικίας έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν θερινό σινεμά στον τόπο τους και να ζήσουν αυτήν την υπέροχη εμπειρία.


Παρακάτω θα βρείτε μερικές εικόνες από τη χθεσινή προβολή της ταινίας ο «Ψύλλος» του Δημήτρη Σπύρου στην Πεύκη Ηλείας:


Σχόλιο για "«Σινεμά στις πλατείες»: Η χθεσινή προβολή της ταινίας ο «Ψύλλος» (φώτος)"

  1. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΙΚ λέει:

    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,,ΕΜΕΙΣ ΠΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΞΥΛΟΚΕΡΑ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος