FOLLOW US: facebook twitter

Cine-δρία: «Η σοφία του τραύματος», η ταινία του Gabor Maté που θεραπεύει μέσα από το τραύμα

Ημερομηνία: 11-07-2021 | Συντάκτης:
Gabor-Mate

Μπορεί ο πιο δυνατός μας πόνος να είναι συγχρόνως και η ευκαιρία μας για θεραπεία; Παρακολουθήστε την ταινία με τον Δρ. Gabor Maté που συγκλόνισε πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους σε 233 χώρες.

Παραπάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι σε 233 χώρες είδαν την pay-what-you-can ταινία μέσα σε 6 μέρες!

Το πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ από τους παραγωγούς Zaya και Maurizio Benazzo από την Science and Nonduality (SAND) «Η σοφία του τραύματος» κατέλαβε τα κοινωνικά μέσα με μια διαδικτυακή πρεμιέρα, την οποία είδαν 2 εκατομμύρια άνθρωποι από 233 χώρες μέσα σε 6 μέρες. Ήταν διαθέσιμη μέσω δωρεάς pay-what-you-can έως την Κυριακή, 20 Ιουνίου, στην ιστοσελίδα wisdomoftrauma.com.

Η ταινία ακολουθεί τον γιατρό και best-selling συγγραφέα Δρ. Gabor Maté και διερευνά την κρυμμένη σοφία του βαθύτερού μας πόνου και τις διασυνδεμένες επιδημίες άγχους, εθισμού και χρόνιων ασθενειών που μαστίζουν τη δυτική κοινωνία. Το τραύμα είναι η αόρατη δύναμη που διαμορφώνει τις ζωές μας, τον τρόπο που αγαπάμε, τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τον κόσμο, λέει ο Δρ. Maté.

Από τους δρόμους του Vancouver έως το San Francisco, μέσα από την αυλή μιας φυλακής έως την αίθουσα μιας ψυχεδελικής θεραπευτικής συνεδρίας, η ταινία παρουσιάζει δυνατές προσωπικές ιστορίες στο πλαίσιο της κοινωνικής κριτικής, φωτίζοντας τη σχέση μεταξύ τραύματος, ασθένειας και κοινωνικού στρες. Προσφέρει ένα καινούργιο όραμα για μια κοινωνία που είναι ενημερωμένη για τα τραύματα και που καθοδηγείται από την ακρόαση, την αυτο-αγάπη και τη συμπόνια.

Είμαστε συγκλονισμένοι από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ταινία, λέει ο Maurizio Benazzo, συν-παραγωγός και συνιδρυτής της SAND. Άνθρωποι από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα την αποκαλούν μια ταινία που αλλάζει και επαναβεβαιώνει ζωές. Οι άνθρωποι ζητούν περισσότερα και θέλουν να γίνουν μέρος ενός μεγαλύτερου κινήματος για την προώθηση της κοινωνικής και ατομικής θεραπείας. Ως ανταπόκριση στον ενθουσιασμό, η πρόσβαση στην ταινία επεκτάθηκε και θα είναι ξανά διαθέσιμη 28/07 με 01/08 2021.

Πολλά από αυτά που αποκαλούμε ανωμαλία σε αυτήν την κοινωνία είναι στην πραγματικότητα φυσιολογικές αντιδράσεις σε μια μη φυσιολογική κοινωνία, λέει ο Δρ. Maté. Η ανωμαλία δεν έγκειται στην παθολογία των ατόμων, αλλά στην ίδια την κουλτούρα που οδηγεί τους ανθρώπους σε πόνο και δυσλειτουργία.

Για τόσους πολλούς από εμάς, αυτή η περίοδο είναι πολύ δύσκολη, λέει η Zaya Benazzo. Οι άνθρωποι μας λένε ότι αυτή η ταινία τους βοηθά να βρουν ανακούφιση δείχνοντας τη ρίζα των προβλημάτων τους. Δεν είστε μόνοι!

Πηγή: psychologynow.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος