FOLLOW US: facebook twitter

CineDoc Αμαλιαδα: «Πώς να κλέψετε μια καρέκλα» την Τετάρτη 6/2 στο CineCinema

Ημερομηνία: 06-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με την ταινία «Πώς να Κλέψετε μια Καρέκλα» του Κωνσταντίνου Καμπούρογλου, επιστρέφει και στην Αμαλιάδα, σήμερα Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στο CineCinema, στις 10 το βράδυ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc.

Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Στην Αμαλιάδα το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από την AB Cinema σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο CineCinema από το 2017. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις. Από το 2015, το CineDoc είναι ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs, που διανέμει και προβάλλει επιλεγμένα ντοκιμαντέρ σε ολόκληρη την Ευρώπη και από το 2017 διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids.

Εισιτήρια: 5 ευρώ

Εισιτήρια προπωλούνται στο CineCinema Αμαλιάδας (Αντωνίου Πετραλιά & Σμύρνης, Αμαλιάδα, 27200).

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Καμπούρογλου | 86’ | Ελλάδα | 2017

Πίσω στα ’90s η Θεσσαλονίκη είχε την ευκαιρία να αποκτήσει ένα από τα πρώτα μουσεία design στον κόσμο. Το μόνο που χρειάζονταν ήταν να εξασφαλιστεί μια στέγη για την εμβληματική συλλογή του σπουδαίου designer Στέργιου Δελιαλή. Σήμερα, δυο
δεκαετίες αργότερα, η συλλογή παραμένει άστεγη. Πνευματώδης και χαρισματικός, ο Δελιαλής συνεχίζει το δονκιχωτικό του αγώνα και πρωταγωνιστεί σε αυτή τη γλυκόπικρη ιστορία για το ελληνικό παράδοξο και το παγκόσμιο design.

Παρακολουθήστε το τρέιλερ της ταινίας:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος