FOLLOW US: facebook twitter

«Χτύπησε» ελιές και πορτοκάλια το χαλάζι

Ημερομηνία: 23-01-2023 | Συντάκτης:

-Σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες σε Μακρίσια και Καλυβάκια

Σοβαρό πλήγμα από τη χαλαζόπτωση υπέστησαν οι καλλιέργεια στην περιοχή των Κρεστένων, ιδιαίτερα τα λιοστάσια και τα εσπεριδοειδή στα Μακρίσια, στα Καλυβάκια, στον Γρύλλο και στη Βρίνα.

Παρότι το καιρικό φαινόμενο διήρκεσε λίγα λεπτά, ήταν τόσο ισχυρό που έσπασαν κλαδιά δέντρων και χτυπήθηκε σφόδρα ο καρπός.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΤΚ Καλυβάκια,  Πάνος Γεωργακόπουλος, είναι αναγκαία η άμεση καταγραφή της ζημιάς για να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες.
«Γύρω στις 12 πέρασε χαλάζι που είχε το μέγεθος μπιζελιού. Στα πορτοκάλια έχει κάνει ζημιές όπως και στις ελιές. Κράτησε περίπου 5 λεπτά, αλλά οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και στις ελιές και στα εσπεριδοειδή, με πολλούς παραγωγούς να έχουν υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή. Ό,τι ελιές υπήρχαν πάνω στο δέντρο έχουν πέσει, όπως και στα πορτοκάλια. Θα πρέπει να φροντίσει άμεσα η πολιτεία έτσι ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, για τις ζημιές που υπέστησαν από το χαλάζι», δήλωσε.

Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Παναγιώτης Γριβάκης, δήλωσε στην «Πρωινή»πως το χαλάζι έχει προκαλέσει ζημιά που θα πρέπει να καταγραφεί το συντομότερο δυνατόν και να δρομολογηθούν επαρκείς αποζημιώσεις.

«Η χαλαζόπτωση ήταν σχετικά σύντομη αλλά σφοδρή. Ο καρπός είτε έχει πέσει κάτω είτε έχει αλλοιωθεί από το χαλάζι, τόσο στους ελαιώνες όσο και στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών. Επειδή οι συμπολίτες μας βασίζονται κατά κύριο λόγο στην αγροτική παραγωγή για να έχουν εισόδημα, πρέπει η ζημιά να εκτιμηθεί σύντομα, να καταγραφεί και στη συνέχεια να δοθούν γρήγορα επαρκείς αποζημιώσεις», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος