Η Ορχήστρα «Χρώματα της Ήλιδας» στον Απόλλωνα Πύργου για πέντε μουσικές παραστάσεις

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Αξέχαστες «ΝΥΧΤΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ» θα απολαύσουμε από τις 16 Μαΐου με την Ορχήστρα τα «Χρώματα της Ήλιδας», που ετοιμάζεται πυρετωδώς με τελευταίες πρόβες να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων στον Πύργο, για να μας χαρίσει μια ακόμα υπέροχη μουσική παράσταση. Φέτος μάλιστα, έχει βάλει στοίχημα να ξεπεράσει ακόμα και τον εαυτό της με μια ευρηματική, παχνιδιάρικη, ερωτική και νοσταλγική μουσική παράσταση, με… αφιερώσεις στα ερτζιανά! Με τραγούδια που μας ξενύχτησαν ακούγοντας αγαπημένες ραδιοφωνικές εκπομπές, που αφιερώσαμε σε έρωτες, φίλους και αγαπημένους μας, με ένα μουσικό οδοιπορικό 60 χρόνων! 

Τα «Χρώματα της Ήλιδας» στις 16, 17, 23, 24 και 25 Μαΐου στο Θέατρο Απόλλων Πύργου μας περιμένουν με αγωνία  και ανυπομονησία, με την ίδια που τους περιμένουμε κι εμείς.!

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της Ορχήστρας Γιώργος Γκιντζίρης που σχεδίασε και επιμελήθηκε όπως πάντα την νέα μουσική παράσταση για τα «Χρώματα της Ήλιδας» μιλώντας στην Πρωινή, ανέφερε ότι ήθελαν όπως πάντα να κάνουν κάτι διαφορετικό, στήνοντας αυτήν την φορά ένα σκηνικό που θα θυμίζει ραδιοφωνική εκπομπή.

« Αυτό ήταν το σκεπτικό της παράστασης, να έχει ο θεατής την αίσθηση ότι εκπέμπουμε μέσα από τα ερτζιανά, από τα ΧΡΩΜΑΤΑ FM και ως μουσικοί παραγωγοί στήνουμε μια ραδιοφωνική εκπομπή με ένα «καπέλο» γεμάτα τραγούδια κάνοντας μια μουσική αναδρομή 60 χρόνων στο καλό τραγούδι, από τον ραδιοφωνικό θάλαμο!  Ένα μουσικό οδοιπορικό ι 60 χρόνων από τον Τσιτσάνη, τον Ξαρχάκο, τον Μίκη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα και άλλους ακόμη συνθέτες και τραγουδοποιούς μέσα από  πρόγραμμα με περίπου  30 τραγούδια.

Η μουσική αναδρομή να σημειώσω ότι δεν θα είναι χρονική, αλλά θεματική. Θα έχουμε ενότητες όπως για παράδειγμα έρωτες, αγώνες, τραγούδια μαζί με αφηγηματικά μέρη.  Παντρεύουμε το λαϊκό με το ροκ και το μπιτ, σε ένα διαδραστικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα με τραγούδια που αφιερώσαμε σε έρωτες νεανικούς, με τραγούδια που άκουγαν οι γονείς μας και σφράγισαν δύο και τρεις γενιές, ξεκινώντας από την δεκαετία του .60 φτάνοντας ως την αυγή του σήμερα. σε μια συναυλία δύο ωρών που θα μας ταξιδέψει από το χθες στο σήμερα, ενεργοποιώντας το συναίσθημα.»

Μέσα στον «ραδιοθάλαμο», θα είναι ο  Γιώργος Γκιντζίρης με την Χαρά Σκουλαρίκου που θα μας ταξιδέψουν μουσικά με τις ερμηνείες τους και τις «αφιερώσεις», μαζί και με τον Θανάση Πουλακίδα.

Μαζί τους θα είναι ακόμα οι μουσικοί Παύλος Αυγερινόπουλος, Νίκος Στεφανίδης, Δημήτρης Μαλεβίτης, Παναγιώτης Καψάσκης και ο Δημήτρης Πανδής. Πέντε βραδιές γεμάτες τραγούδια, έρχονται για να ξυπνήσουν τις «Νύχτες ραδιοφώνου», τότε που όλα τα ζούσαμε πραγματικά και όχι πίσω από μία οθόνη

Ώρα έναρξης 21.30 στο θέατρο Απόλλων.
Κλείστε έγκαιρα τις θέσεις σας.