FOLLOW US: facebook twitter

Χρήστος Γαβράς: Να καλυφθούν όλοι οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί με τις αποζημιώσεις

Ημερομηνία: 18-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Το δίκαιο αίτημα των πληγέντων από την πυρκαγιά ελαιοπαραγωγών των κοινοτήτων του Πύργου για πλήρεις αποζημιώσεις εξέφρασε χθες ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Χρήστος Γαβράς.

Ο ίδιος είχε επικοινωνία τις τελευταίες ημέρες με τους αγρότες οι οποίοι και τον ενημέρωσαν ότι δεν έχουν ενταχθεί σε καμία λίστα προς αποζημίωση επειδή το δορυφορικό σύστημα δεν κατέγραψε τις δικές τους ζημιές.

Πρόκειται για ένα θέμα που όπως είπε και ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΕΠ γνωρίζει ήδη το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ έκανε έκκληση τόσο στον αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, υπεύθυνο για τις καταστροφές κ. Τριαντόπουλο, όσο και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο να εξετάσουν την ένταξη και των συγκεκριμένων πυρόπληκτων στις κρατικές ενισχύσεις αυτής της κατηγορίας.

Πέραν τούτου είναι απαραίτητο να ληφθούν και οι εκτιμήσεις των κλιμακίων του ΕΛΓΑ που τότε είχαν επισκεφθεί τους πυρόπληκτους  και είχαν καταγράψει οι ίδιοι το μέγεθος των ζημιών. Απαιτείται λοιπόν μια παρέμβαση στην βάση αυτή ώστε να πάρουν όλοι τις ενισχύσεις που δικαιούνται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος