FOLLOW US: facebook twitter

Χορωδιακή βραδιά στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου

Ημερομηνία: 06-02-2023 | Συντάκτης:

Συνδιοργανώνουν στις 18 Φλεβάρη ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας

  • Θα εμφανιστούν οι Χορωδίες της Εμπορικής Τράπεζας και των Μυρτουντίων και ο βαρύτονος Ν. Καραγκιαούρης
  • Ν. Κοροβέσης: “ Πάντα θα στηρίζουμε αξιόλογες δράσεις και σοβαρές προσπάθειες στον τομέα του Πολιτισμού στο νομό μας

Μια ξεχωριστή βραδιά στην οποία θα εμφανιστούν η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας, η Χορωδία Μυρτουντίων και ο βαρύτονος Ν. Καραγκιαούρης, διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας και ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου.Στο χώρο υποδοχής θα λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφίας με εικόνες του παλιού Πύργου και της περιοχής που συνόδεψε το σχήμα της χορωδίας Μυρτουντιων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τον περασμένο Οκτώβριο.

nikos-korovesis

Για την εκδήλωση αυτή ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης τόνισε οτι:

“στηρίζουμε τον δραστήριο Σύλλογο Τραπεζικών Ν. Ηλείας που έχει στο ενεργητικό τους πολλές πολιτιστικές δράσεις και ταυτόχρονα μια από τις σπουδαιότερες χορωδίες της Ηλείας, την Χορωδία Μυρτουντίων με πανελλαδική αναγνώριση και την μεγάλη μαέστρο Λένα Σουρμελή.

Ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας πάντα θα υποστηρίζει ξεχωριστές δράσεις και εκδηλώσεις που προάγουν τον Πολιτισμό στον τόπο μας, έναν νομό που έχει ένα σοβαρό πολιτιστικό υπόβαθρο και δυνάμεις που πρέπει να αναδειχθούν όπως οι πολιτιστικοί μας Σύλλογοι που αναγνωριζουμεοτι κάνουν μιας σπουδαία δουλειά και εμείς είμαστε εδώ για να τους δώσουμε την κατάλληλη ώθηση.”

Η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας

Το 1965 η Χορωδία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο εξωτερικό συμμετέχοντας στο Διεθνή Πολυφωνικό Διαγωνισμό Χορωδιών στο Arezzo της Ιταλίας. Από τότε έχει συμμετάσχει στα μεγαλύτερα χορωδιακά φεστιβάλ της Ευρώπης.,εμφανίσεις της στην ευρωπαϊκή τηλεόραση (ιταλική, γερμανική, αγγλική, γαλλική, βελγική και ελβετική).

Η Χορωδία, έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 900 συναυλίες στα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας εξυπηρετώντας συχνά και κοινωφελείς σκοπούς.

Έχει συνεργαστεί με την Ελληνική και Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τις Ορχήστρες της Ε.Ρ.Τ., την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων κ.α. και σαν ιδρυτικό μέλος της “Στέγης Ελληνικών Χορωδιών”, με τις περισσότερες ελληνικές χορωδίες.

Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει κοσμική και θρησκευτική μουσική από τη βυζαντινή εποχή και το μεσαίωνα μέχρι και Α’ εκτελέσεις σύγχρονων συνθετών.

Διακρίσεις:

Α’ Βραβείο Παγκόσμιου Μουσικού Φεστιβάλ Llangollen Μεγάλης Βρετανίας (1977).
Β’ Βραβείο Διεθνούς Διαγωνισμού Χορωδιών στο Arezzo της Ιταλίας (1971).
Γ’ Βραβείο Παγκόσμιου Μουσικού Φεστιβάλ Llangollen Μεγάλης Βρετανίας (1975).
Διευθύνει ο αρχιμουσικός Σταύρος Μπερής

Η Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων

Η Χορωδία Μυρτουντίων,στις εμφανίσεις της, προκάλεσε αίσθηση με τη δυναμική ερμηνεία με την τεχνική αρτιότητα που επέδειξε. Πρόκειται για μια αξιόλογη χορωδία που στόχοι της είναι η προώθηση και η προβολή της μουσικής, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο καθώς με τις εκδηλώσεις της προωθεί την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων με την ποιοτική μουσική και το χορωδιακό τραγούδι ενώ υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η χορωδία πρόσφατα κέρδισε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της στο Opera Gala που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ συμμετείχε στον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου στο Κάστρο Χλεμούτσι και στην μεγάλη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων της Αν. Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, στον Πολυχώρο Πολιτισμού της Αμαλιάδας κα και πρόσφατα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο…

Διευθύνει η μουσικολόγος Λένα Σουρμελή . Μαζί τους ο Μονωδός, Βαρύτονος Νίκος Καραγκιαούρης. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η πιανίστα Olena Fedko.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος