FOLLOW US: facebook twitter

Χορωδιακή βραδιά στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου

Ημερομηνία: 17-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Αύριο Σάββατο (18/02) από τον τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραπεζικών Ηλείας

  • Θα εμφανιστούν οι Χορωδίες της Εμπορικής Τράπεζας και των Μυρτουντίων και ο βαρύτονος Ν.Καραγκιαούρης

Μια ξεχωριστή βραδιά στην οποία θα εμφανιστούν η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας,  η Χορωδία Μυρτουντίων και ο βαρύτονος Ν. Καραγκιαούρης, διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας και ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου.Στο χώρο υποδοχής θα λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφίας με εικόνες του παλιού Πύργου και της περιοχής που συνόδεψε το σχήμα της χορωδίας Μυρτουντιων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τον περασμένο Οκτώβριο.

Την εκδήλωση στηρίζει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,.

Η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας έχει συμμετάσχει από το 1965 που πρωτοεμφανίστηκε στο Διεθνή Πολυφωνικό Διαγωνισμό Χορωδιών στο Arezzo της Ιταλίας στα μεγαλύτερα χορωδιακά φεστιβάλ της Ευρώπης. και έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 900 συναυλίες στα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας εξυπηρετώντας συχνά και κοινωφελείς σκοπούς.

Η Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων,είναι μια αξιόλογη χορωδία  που υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.Πρόσφατα  κέρδισε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της στο Opera Gala που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ συμμετείχε  στον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου στο Κάστρο Χλεμούτσι και στην μεγάλη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων της Αν. Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, στον Πολυχώρο Πολιτισμού της Αμαλιάδας κα και πρόσφατα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο…

Διευθύνει η μουσικολόγος Λένα Σουρμελή. Μαζί τους ο Μονωδός, Βαρύτονος Νίκος Καραγκιαούρης. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η πιανίστα Olena Fedko. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος