FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς τεστ και μάσκες η επιστροφή στα σχολεία

Ημερομηνία: 01-09-2022 | Συντάκτης:

Την Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη

Η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, θα γίνει χωρίς τεστ και με προαιρετική χρήση της προστατευτικής μάσκας για τον κορονοϊό. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική μόνο στην περίπτωση θετικού κρούσματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, εφόσον εντοπιστεί θετικό κρούσμα, τότε εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό.

Δηλαδή, θα πρέπει το θετικό κρούσμα να παραμένει σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και να αποφεύγει επαφή με άλλα άτομα.

Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, θα γίνεται διακοπή απομόνωσης.

Ωστόσο, η επιστροφή στο σχολείο θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Ως γενική οδηγία, όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα παραμένει σπίτι (όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης).

Συστήνεται επίσης η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων.

Επιπλέον, η επιτροπή αποφάσισε να συνεχιστεί η τήρηση της υγιεινής των χεριών και να υπάρχει επαρκής αερισμός των χώρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.

Τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν σε περίπτωση αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος