FOLLOW US: facebook twitter

“Χωρίς ουσία” οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην αγορά της Ηλείας

Ημερομηνία: 23-05-2022 | Συντάκτης:

Αδιάφορη έως απογοητευτική η κίνηση το 15νθήμερο μειωμένων τιμών

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Αν και δεν έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα τίποτα ιδιαίτερο στο λιανεμπόριο και τον καταναλωτή, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και στην Ηλεία, δεν ικανοποιήσαν καθώς η ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά δεν βοήθησε την αγορά να κινηθεί έστω και λίγο, οπότε η τελευταία περίοδος που οι επαγγελματίες είδαν “ζεστό” χρήμα ήταν εκείνη του Πάσχα.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν πέτυχαν ούτε αυτή τη φορά το ρόλο τους με τους εμπόρους να εξακολουθούν να αναρωτιούνται γιατί συνεχίζουν να πραγματοποιούνται δεδομένου ότι πριν ακόμα την πανδημία οι Ομοσπονδίες είχαν ταχθεί υπέρ της κατάργησης τους.

“Η κίνηση ήταν μειωμένη παρά τις υψηλές εκπτώσεις που προσέφεραν τα καταστήματα ωστόσο οι καταναλωτές, είναι γνωστό πλέον, ότι με την ακρίβεια που επικρατεί σε όλα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει” σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης. “Ως Σύλλογος έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι δεν συμφωνούμε με το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Δεν προσφέρουν ούτε στους καταναλωτές ούτε στους επαγγελματίες και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάνε προς κατάργηση. Το θέμα είναι αν και πότε θα ληφθούν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση για την ενέργεια και την ακρίβεια γενικότερα” ανέφερε.

“Η αγοραστική κίνηση την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων ήταν από αδιάφορη έως απογοητευτική” επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σιαψάλης τονίζοντας ότι το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών κατευθύνεται, λόγω του κύματος ακρίβειας στην ενέργεια, τα καύσιμα, τα τρόφιμα κτλ στις αγορές των απολύτως βασικών αγαθών. “Πλέον η κίνηση στην αγορά είναι υποτονική ακόμα και την περίοδο προσφορών. Θεωρούμε τις ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτυχημένο θεσμό και θα πρέπει να καταργηθούν καθώς δεν είναι δυνατόν να έχουμε εκπτώσεις κάθε τρεις και λίγο…” τόνισε.

Η πλειοψηφία των επαγγελματιών της Ηλείας ζητούν την κατάργηση του παρωχημένου όπως τον χαρακτηρίζουν θεσμού καθώς όπως λένε δεν έχει να προσφέρει τίποτα πλέον στην αγορά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος