FOLLOW US: facebook twitter

Χωρίς ουρές και παρατράγουδα στις κάλπες της Ηλείας!

Ημερομηνία: 22-05-2023 | Συντάκτης:

Ελάχιστα τα προβλήματα με τα τάμπλετ σε ορισμένα χωριά που διευθετήθηκαν εγκαίρως
Και αυτή τη φορά οι εφορευτικές επιτροπές πήγαν… περίπατο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε χθες η εκλογική διαδικασία στην Ηλεία για τις εθνικές εκλογές 2023, όπου 94 υποψήφιοι βουλευτές από 29 ψηφοδέλτια τις Εθνικές Εκλογές. ζήτησαν την ψήφο μας σε 411 Εκλογικά Τμήματα!  Η ροή ήταν φυσιολογική, καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια της ημέρας, χωρίς ιδιαίτερες ουρές με τον περισσότερο κόσμο να έχει προσέλθει για να ψηφίσει κυρίως πρωινές ώρες  και ως τις 1 το μεσημέρι. Ωστόσο, ένα από τα στοιχήματα των φετινών εκλογών ήταν η κινητοποίηση και η ψήφος των νέων, καθώς  χιλιάδες 17άρηδες και 18άρηδες  ψήφισαν για πρώτη φορά, ενώ η παρουσία των πρωτάρηδων εκλογέων ήταν εμφανής και στην Ηλεία,  όπου η πλειοψηφία προσήλθε στις κάλπες  το μεσημέρι αλλά και μετά τις 5 το απόγευμα.

Βεβαίως το κύριο χαρακτηριστικό  των φετινών εκλογών που τείνει να γίνει καθεστώς στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ήταν  και πάλι η εμφανής απουσία των εφορευτικών επιτροπών ειδικά στα μικρά εκλογικά τμήματα των χωρών.  Σπάνια έβλεπες σε κάποια αίθουσα έστω και ένα άτομο εφορευτική επιτροπή, γεγονός που δυσκόλεψε λίγο τους δικαστικούς αντιπροσώπους οι οποίοι όμως το πήραν απόφαση και οι περισσότεροι συμβιβάστηκαν με την ιδέα με χαμόγελο! Ας έκαναν κι αλλιώς βέβαια!  Ωστόσο σύμφωνα με πηγές του Πρωτοδικείου Ηλείας, όλα τα εκλογικά τμήματα που είχαν καθοριστικοί λειτούργησαν κανονικά, ενώ υπήρξαν κάποια προβλήματα με τα τάμπλετ  που χρησιμοποιούνται για την μετάδοση των αποτελεσμάτων σε ένα δυο χωριά των δήμων Ζαχάρως, Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως.

Ωστόσο ένα δεύτερο χαρακτηριστικό της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας στον νομό, ήταν ότι η   παρουσία κυρίως στα μεγάλα εκλογικά τμήματα,  εκλογικών αντιπροσώπων των κομμάτων για να περιφρουρήσουν την τήρηση των κανόνων προς όφελος των κομμάτων τους και οι περισσότεροι εξ αυτών δήλωσαν ότι  είχαν πρόθεση να  παραστούν και να βοηθήσουν και στην καταμέτρηση των σταυρών.   Πάντως και αυτή τη φορά, στις κάλπες προσήλθαν και αρκετοί ηλικιωμένοι συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους, αλλά και ολόκληρες οικογένειες ακόμα και με τα… κατοικίδιά τους! Παρατράγουδα σοβαρά  δεν υπήρξαν , κάποιος  κόσμος ψήφιζε με χαμόγελο, σε κάποιες περιπτώσεις όμως και ανέκφραστος,  χωρίς  πολλά λόγια.  Βέβαια ήταν πολλοί εκείνοι που δεν  «συγκινήθηκαν»  από τον εκλογικό λόγο των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην κάλπη με το μεγάλο ποσοστό αποχής που τείνει δυστυχώς να γίνει καθεστώς στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αδέλφια δίδυμα για πρώτη φορά στην κάλπη! Η γενιά των 18άρηδων σε Ε.Τ του Πύργου

Χαμόγελα από τη μαμά που πήγε στην κάλπη μαζί με το μωράκι της στο καρότσι

Λίγο πριν τις 1 το μεσημέρι, μικρές ουρές στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου

Ηλικιωμένη κυρία με την συνοδεία του γιου της προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα

Γονείς και με τα παιδιά τους για να ψηφίσουν

Με ολόκληρη την οικογένεια  στο δρόμο προς την κάλπη

Η νεαρή Ευαγγελίνα έριξε το ψηφοδέλτιο για…  λογαριασμό της μητέρας της και με το σήμα της νίκης!

Εκλογικοί αντιπρόσωποι από την ΚΝΕ περιφρουρούν τη διαδικασία για λογαριασμό του ΚΚΕ

Ρεπορτάζ: Ελένη Παπαδοπούλου- Κική Κολοβέρου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος