FOLLOW US: facebook twitter

«Χάρτινοι Ήρωες» κατέκλυσαν το πάρκο ΣΠΚ

Ημερομηνία: 12-10-2022 | Συντάκτης:

Ξεχώρισε το 1ο Φεστιβάλ Εικονογράφησης στον Πύργο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε στις αρχές του Οκτώβρη το διήμερο φεστιβάλ Χάρτινοι Ήρωες στο πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο που ξεκίνησαν η Ηρώ Ρήγα (Αέναον ΚοινΣΕπ) και ο Νίκος Τουμαζάτος (Το Εργαστήρι). Οι «Χάρτινοι Ήρωες – Η δική σου εκδοχή!» αποσκοπούν στο να αναδείξουν την διαδικασία της εικονογράφησης των παραμυθιών και των κόμικ, και να δώσουν χρώμα στην πόλη του Πύργου.

Βασικός άξονας του φεστιβάλ ήταν το διήμερο εργαστήριο σχεδιασμού χαρακτήρα παραμυθιού με τον ζωγράφο-illustrator Νίκο Τουμαζάτο, όπου οι συμμετέχοντες δημιούργησαν τη δική τους εκδοχή του ήρωα. Στόχος του εργαστηρίου ήταν να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τη διαδικασία της έρευνας για το σχεδιασμό ενός χαρακτήρα προτού καταλήξει στο τελικό του αποτέλεσμα, την ανάπτυξη της φόρμας του χαρακτήρα, καθώς και η απόκτηση εξοικείωσης γύρω από τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Επικεντρώθηκαν στη μελέτη των εκφράσεων, ανθρωπομορφικών και ζωομορφικών, στις μεθόδους και τεχνικές για τη δημιουργία χαρακτήρων, τη γλώσσα του σώματος και την απόδοση συναισθημάτων.

Στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονταν η έκθεση εικονογράφησης από διάφορους καλλιτέχνες, έκθεση βιβλίων παραμυθιού και κόμικ, έκθεση χειροποίητων δημιουργιών, προβολή ταινιών animation και live με τους Kolibri Sessions και dj sets.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο εγχείρημά μας, και συγκεκριμένα στις εκθέσεις εικονογράφησης: Βαγγέλης Αγγελόπουλος-Πάτρα, Χρύσα Ασλάνη – Πύργος, Άρης Γαλανόπουλος – Πύργος, Αθηνά Γαλανοπούλου Rastaforight TreepArt – Πύργος, Mary Blok – Πάτρα, Δημήτρης Ζαχαρόπουλος Αμαλιάδα-Εδιμβούργο, dimitris kordalis cartoons Δημήτρης Κορδαλής Πύργος-Αθήνα, Δανάη Μίνιτς – Πύργος, Ευγενία Παπαδοπούλου – Lulu – Πάτρα, Μαριλίνα Σκαρπέτα – Πάτρα, Νίκος Τουμαζάτος – Κατάκωλο, Zgul – Πάτρα, καθώς και στην έκθεση-bazaar χειροποίητων δημιουργιών: Πηνελόπη Αναλυτή , Apo Zoupinas , Georgia Panagiotopoulou , Αθήνα Γαλανοπούλου, Dimitra Sofou , Έστα Παπαγεωργίου. Το Βιβλιοπωλείο Κορκολής & το Lexis Bookshop για την έκθεση κόμιξ & παραμυθιού, τη Λητώ Θεοδοσίου και την Camera Zizanio για τα φανταστικά animation των παιδιών, τους Kolibri Sessions για το όμορφο live, τον Geo Zen για το dj set, τα κορίτσια του μπαρ Μαρία Φλώκου. και Ουρανία Πλακούδα, τους φορείς που μας υποστήριξαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / & ΔΟΠΠ Δήμος Πύργου , όλα τα παιδιά της Collectiva Artenativa που βοήθησαν στο στήσιμο, τους προσκόπους και τους φύλακες του πάρκου, τη Δαίδαλος security, και φυσικά τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους και πέρασαν ένα εξαιρετικά δημιουργικό διήμερο!

Κάνετε like στη σελίδα μας Χάρτινοι Ήρωες για να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Αέναον ΚοινΣΕπ  – Το Εργαστήρι – Collectiva Artenativa

*Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
*Το εργαστήρι σχεδιασμού χαρακτήρα ενισχύθηκε από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος