FOLLOW US: facebook twitter

Champions League: To Σάββατο ο μεγάλος τελικός

Ημερομηνία: 31-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το Σάββατο στις 10μ.μ. θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του φετινού Champions League, ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τότεναμ, στο «Wanda Metropolitano»  γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης (τηλεοπτική μετάδοση από το ΕΡΤ SPORTS HD και COSMOTE SPORTS 1).

Στη Λίβερπουλ, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού,  επέστρεψε στις προπονήσεις και είναι διαθέσιμος για τον τελικό. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει σκοράρει 16 γκολ φέτος κι έχει μοιράσει εννέα ασίστ.

Ο τεχνικός των «κόκκινων», Γιούργκεν Κλοπ, δήλωσε πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Μαδρίτη:«Μετά το Κίεβο, έβλεπα σκυμμένα κεφάλια στο αεροδρόμιο, πριν μπούμε στο αεροπλάνο για να επιστρέψουμε στα σπίτια μας. Το πλάνο ήταν να καταφέρουμε να βρεθούμε πάλι σε τελικό και το κάναμε! Είναι απίστευτο! Βέβαια, ο περσινός τελικός δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της εμφάνισης στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθείς και να αντιδράσεις στα λάθη που θα γίνουν. Δεν ευθύνεται ούτε ο τραυματισμός του Σαλάχ ούτε τα περίεργα γκολ. Το καλύτερο κομμάτι του χαρακτήρα της ομάδας είναι πως συνεχώς βρίσκονται άπαντες σε ετοιμότητα και βελτιώνονται».

Με Κέιν και Βερτόνγκεν η Τότεναμ

Στο στρατόπεδο της Τότεναμ, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο υπολογίζει τόσο στον Χάρι Κέιν όσο και στον Γιαν Βερτόνγκεν, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Ο τεχνικός της Τότεναμ, τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του πως η Λίβερπουλ είναι το φαβορί: «Κανείς δεν περίμενε ότι η Τότεναμ θα βρισκόταν στον τελικό. Έχουμε την ευκαιρία μας να γράψουμε ιστορία, αλλά η αλήθεια είναι ότι το φαβορί είναι η Λίβερπουλ. Για τον τρόπο που διεκδίκησε φέτος το πρωτάθλημα και το ότι ήταν και πέρσι στον τελικό. Όλος ο κόσμος περιμένει μία μάχη τακτικής, αλλά περισσότερο αποφασιστικό θα είναι το ποιος θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος ψυχολογικά».

Ο Σλοβένος διαιτητής Νταμίρ Σκόμινα θα σφυρίξει τον τελικό, με βοηθούς τους Γιούρε Πράπροτνικ και Ρόμπερτ Βούκαν, ενώ τέταρτος θα είναι ο Ισπανός Ματέου Λαόθ. Στο VAR θα είναι ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι, με βοηθούς τους Πολ Φαν Μπούκελ, Μαρκ Μπορς αλλά και τον Φέλιξ Τσβάιερ που σφύριξε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Παρατηρητής του Σκόμινα ορίστηκε ο Κύρος Βασσάρας (μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος