FOLLOW US: facebook twitter

ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ: Συμφορά μου όλα!

Ημερομηνία: 20-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

-Ζημιά 100% στην αγροτική παραγωγή δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις του κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην παραλιακή ζώνη του δήμου Ήλιδας

  • Στις επιτόπιες αυτοψίες η βουλευτής Ηλείας Διον. Αυγερινοπούλου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Καταστροφή που «αγγίζει» το 100% στις αγροτικές καλλιέργειες δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις του κλιμακίου του ΕΛΓΑ Πατρών, που βρέθηκε χθες το πρωί στις χαλαζόπληκτες περιοχές της παραλιακής ζώνης του δήμου Ήλιδας.

Οι εκτιμητές του κλιμακίου του ΕΛΓΑ Πατρών έκαναν χθες το πρωί αυτοψία σε πληγείσες εκτάσεις και κατέγραψαν την πρώτη εικόνα όσον αφορά το είδος των προϊόντων που έχουν δεχθεί πλήγμα, ξεκινώντας τη διαδικασία καταγραφής και αποτίμησης της ζημιάς που προκάλεσε η ισχυρή χαλαζόπτωση σε αγροτικές καλλιέργειες της Ηλείας το ξημέρωμα της Δευτέρας του Πάσχα.

Όπως ανέφερε στην Πρωινή ο παραγωγός και Συντονιστής Αγροτικών Φορέων Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Αναγνωστόπουλος, οι πρώτες επισκέψεις έγιναν στη Μαραθιά, στην Κουρούτα, στο Παλούκι, Άγιο Ηλία Δουνεΐκων και στον Καρδαμά, σε καλλιέργειες καρπούζι, πατάτας και άλλων κηπευτικών.

«Πράγματι η ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί είναι πολύ μεγάλη που αγγίζει το 100% σε πολλές περιοχές. Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αποτελούμενο από τον Δημήτρη Μαστρογιάννη, προϊστάμενο του τμήματος αποζημιώσεων, τον επόπτη του νομού κύριο Αντώνιο Παππά και τον εκτιμητή-ελεγκτή Παναγιώτη Καψογιώργη. Γίνεται μια ακριβής χωροθέτηση και αξιολόγηση της καταστροφής, ώστε οι εκτιμητές να προβούν σε πιο γρήγορη εκτίμηση των ζημιών μετά το πέρας των δηλώσεων. Οι παραγωγοί που επλήγησαν, πρέπει άμεσα να δηλώσουν τα αγροτεμάχια πού επλήγησαν, με τις ανάλογες καλλιέργειες. Η αυτοψία τού κλιμακίου θα συνεχιστεί και αύριο (σ.σ. σήμερα) σε περιοχές πού έχουν πληγεί από το χαλάζι», ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών αναμένεται να επισκεφθεί την Ηλεία και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μόλις αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς και τι μέλλει γενέσθαι με τις αποζημιώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος