FOLLOW US: facebook twitter

Χαλάζι σαν… καρύδι!

Ημερομηνία: 11-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

-Μικροπροβλήματα στο οδικό δίκτυο, ανησυχία για τη ζημιά στα λιοστάσια από την χαλαζόπτωση που θα φανεί όμως τις επόμενες μέρες

-Σε επιφυλακή τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας των δήμων της Ηλείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σε επιφυλακή βρίσκονται από χθες το πρωί τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας των δήμων της Ηλείας, καθώς η σφοδρή χαλαζόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε αγροτικές εκτάσεις.
Τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν στην ορεινή ζώνη του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου διαπιστώθηκαν πτώσεις δέντρων στον επαρχιακό δρόμο Λάλα-Νεμούτα, στην Καυκανιά και στο Πελόπιο, στον δρόμο που οδηγεί στον παιδικό σταθμό.
Χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, απομακρύνθηκαν άμεσα τα δέντρα και οι μαθητές απέκτησαν πρόσβαση στο σχολείο. Παράλληλα, στην «111», στο τμήμα από Λαμπεία για Τριπόταμασημειώθηκαν πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα, κυρίως σε σημεία όπου έχει επαναληφθεί το φαινόμενο στο παρελθόν.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Βασίλης Αρβανίτης, δήλωσε στην «Πρωινή» πως όλα τα προβλήματα επιλύθηκαν άμεσα, αλλά ο μηχανισμός παραμένει σε εγρήγορση έως ότου κοπάσει η κακοκαιρία.
«Είμαστε σε επιφυλακή καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Είχαμε πτώσεις δέντρων και βράχων σε συγκεκριμένα σημεία, αλλά σε συνεργασία με την Πυροσβεστική τα αντιμετωπίσαμε άμεσα και περιμένουμε να δούμε τις επόμενες ώρες την κακοκαιρία», ανέφερε.

Ισχυρή ήταν η χαλαζόπτωση και στον δήμο Ήλιδας, αλλά δίχως να προκληθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Το φαινόμενο ήταν πιο έντονο στο Σώστι Αμαλιάδας, όπου δημιουργήθηκε λευκό «στρώμα». Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Χριστοφόρου, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή καθώς η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη.
Ανησυχία για πιθανή αγροτική ζημιά στον Κάμπο και στη Ζαχάρω

Παρότι δεν υπήρξαν ζημιές στις υποδομές και στο αγροτικό οδικό δίκτυοε, εκφράζεται ανησυχία για τις πιθανές επιπτώσεις της χαλαζόπτωσης στην ελαιοσυγκομιδή, η οποία είναι σε εξέλιξη καθότι φέτος προχωρά με αργό ρυθμό.
Όπως βλέπετε και στις εικόνες που δημοσιεύσουμε, λιοστάσια στη Ζαχάρω και στη Νέα Φιγαλεία ενδεχομένως έχουν υποστεί ζημιά, η οποία θα εκτιμηθεί μόλις βελτιωθεί ο καιρός.
Στην περιοχή του ηλειακού Κάμπου, το χαλάζι προκάλεσε ζημιές στις κοινότητες Δάφνη, Καπελέτο, Αετορράχη, Μπόρσι και Νεοχώρι Κυλλήνης, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο π. Ιωάννης Κούγιας, καθώς το χαλάζι είχε μέγεθος… καρυδιού!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος