FOLLOW US: facebook twitter

Celebrity Edge: Μια πλωτή πολιτεία στο Κατάκολο! – Το νέο επαναστατικό κρουαζιερόπλοιο με το καινοτόμο «μαγικό χαλί» έπιασε λιμάνι

Ημερομηνία: 29-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Το νέο επαναστατικό κρουαζιερόπλοιο της Celebrity Cruises, το Celebrity EDGE, το πιο επικό ίσως κρουαζιερόπλοιο που έχουμε δει, μια τεράστια πλωτή πολιτεία, κατέπλευσε χθες στο Κατάκολο, αποβιβάζοντας πάνω από 3000 επιβάτες για να ξεναγηθούν στις ομορφιές της Ηλείας. Ένα πλοίο με σύγχρονο σχεδιασμό, που  προσφέρει στους ταξιδιώτες μια πρωτόγνωρη και συναρπαστική εμπειρία.  Χθες οι δημοσιογράφοι του νομού, είχαμε την ευκαιρία προσκεκλημένοι του ταξιδιωτικού πράκτορα Παναγιώτη Φάκλαρη, να ξεναγηθούμε στο απίστευτο αυτό κρουαζιερόπλοιο και να νοιώσουμε έστω και για δύο ώρες…  ταξιδιώτες μια μαγικής κρουαζιέρας!

Στην γέφυρα του πλοίου μας υποδέχθηκε ο Έλληνας πλοίαρχος Κώστα Νεστορούδης που κατάγεται από τα Νέα Κερδύλια Σερρών, γεννημένος στην Ν. Αφρική, 30 χρόνια στη θάλασσα  και βρίσκεται στην εταιρεία από το 2002 ενώ πλοίαρχος είναι από το 2011, Όπως μας είπε 30 συνολικά μέλη του πληρώματος είναι έλληνες σε ένα σύνολο περίπου 1370 ατόμων. Όπως μας είπε, πρόκειται για ένα κρουαζιερόπλοιο σχεδιασμένο από την ελίτ των αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών του κόσμου, η πλώρη του είναι σχεδιασμένο στα πρότυπα της αρχαίας τριήρης έτσι ώστε να έχει μια εξοικονόμηση καυσίμων περίπου 25- 30% από τα συμβατικά αντίστοιχα πλοία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξοικονόμηση καυσίμων και την προστασία του περιβάλλοντος καθώς έχει μηδενικούς ρύπους. Έχει χωρητικότητα 3.000 επιβατών και την καλοκαιρινή σεζόν του 2019 το Celebrity Edge βρίσκεται στην Ευρώπη και κάνει ταξίδια στην Ανατολική και Δυτική Μεσόγειο.

Διαθέτει συνολικά 17 καταστρώματα, 1467 καμπίνες, εσωτερικές, εξωτερικές αλλά και καμπίνες με… μπαλκόνι, νέες σουίτες με αποκλειστική πρόσβαση σε πριβέ χώρους καταστρώματος, πισίνας και τζακουζι,. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το καινοτόμο «μαγικό χαλί», το λεγόμενο magic carpet το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 100 επιβάτες και ανεβοκατεβαίνει στα 16 επίπεδα του πλοίου φτάνοντας μέχρι και το επίπεδο της θάλασσας! Μεταμορφώνεται από εστιατόριο στον 16ο , σε πρόεκταση του χώρου της πισίνας στον 14ο.  Οι επιβάτες του μπορούν να απολαύσουν υπέροχα δείπνα στα εστιατόρια του από όλες τις κουζίνες του κόσμου, επίσης πρωτοποριακό για την εταιρεία είναι ο πολυχώρος Eden που εκτείνεται πρύμα στα καταστρώματα 4-5-6 κι είναι πραγματικά ένας πλωτός κήπος με αληθινά φυτά  κι οι θαμώνες αφού δειπνήσουν με μενού υψηλής γαστρονομίας, ,απολαμβάνουν το ποτό τους παρακολουθώντας το καλλιτεχνικό σόου. Επίσης διαθέτει θέατρο 800 θέσεων, θερινό σινεμά, εκπληκτικές πισίνες, απίστευτα καφέ μπαρ, υπέροχους χώρους σε όλα τα καταστρώματα, μια πραγματικά εκπληκτική εμπειρία που δύσκολα μπορείς να περιγράψεις με λόγια!

Τέλος, ο captain Νεστορούδης μιλώντας για το μέλλον της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ότι αυτό προβλέπεται λαμπρό, με όλο και περισσότερα κρουαζιερόπλοια γιατί έχουμε όπως είπε το καλύτερο «οικόπεδο» στον πλανήτη. Οι προορισμοί στην Ελλάδα θα αυξηθούν και υπάρχει ένα θετικό κλίμα για να φιλοξενήσουμε περισσότερα πλοία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος