FOLLOW US: facebook twitter

Camera Zizanio: Ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο-Μέρος 2ο: Placencia en Corto film festival, Ισπανία!

Ημερομηνία: 20-05-2022 | Συντάκτης:

Ένα πυκνό τριήμερο γεμάτο θέαμα, προβολές, εργαστήρια, γνωριμίες, γευστικές απολαύσεις  και ξεναγήσεις  σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον ήταν αυτό που έζησαν όσοι ταξίδεψαν στην όμορφη πόλη της Πλασένθια στην Εξτρεμαδούρα της Ισπανίας για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικού Κινηματογράφου.

Καθώς στο διαγωνιστικό πρόγραμμα είχαν επιλεγεί δυο ταινίες από την Ελλάδα, τέσσερις νέοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν εκεί και να παρουσιάσουν τις δουλειές τους. ‘Ήταν η Φωτεινή Πίνη και η Θέτις Δούρου με την ταινία “Imagine” , ο Πάμπλο Σότο με τον Βασίλη Φρεσκάκη για την ταινία “Α twist”. Μαζί τους ως εκπρόσωποι της Camera Zizanio ο Νίκος Θεοδοσίου και ο Μανώλης Μελισσουργός.  

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε έχοντας στις αποσκευές της ένα ακόμη βραβείο, αυτό που πήρε η ταινία “Imagine”, μια ταινία του πολυεθνικού εργαστηρίου του Mythos Project!

Τις προβολές και τις τελετές έναρξης  και λήξης φιλοξένησε  το ανακαινισμένο θέατρο Αλκαζάρ (που χτίστηκε το 1927) εγώ τα εργαστήρια και τις δεξιώσεις ο παλιός κινηματογράφος Sequeira ( που λειτουργούσε από το 1925 στο εγκαταλελειμμένο μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου).

Το τουριστικό κομμάτι της επίσκεψης περιλάμβανε ξενάγηση στα ερείπια της αρχαίας Ρωμαϊκής πόλης Κάπαρα και στην μεσαιωνική πόλη Ερβάς στην Βόρεια Εξτρεμαδούρα. Ένα σύντομο ταξίδι αλλά γεμάτο εμπειρίες και πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με φίλους επισκέπτες από άλλες χώρες όπως Ουγγαρία, Τσεχία, Σουηδία, Νότια Κορέα κλπ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος