FOLLOW US: facebook twitter

Camera Zizanio: Για πρώτη φορά στην Ουαλία με δύο «ζιζάνια»!

Ημερομηνία: 09-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

zizanio-oualia1

Δυο ακόμη «Ζιζάνια» από την Ηλεία, ο Σπύρος Βαρελάς και η Ειρήνη Τερζή,  είχαν την ευκαιρία να αποχτήσουν πολύτιμες εμπειρίες ταξιδεύοντας σε ένα Φεστιβάλ του εξωτερικού. Αυτή τη φορά προορισμός τους,  ήταν η Ουαλία, όπου και τους φιλοξένησε το Wicked: International Youth Film Festival που πραγματοποιήθηκε από τις 20 ως τις 24 Σεπτεμβρίου.

zizanio-oualia5

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ έγινε και η ετήσια συνάντηση του Youth Cinema Network του οποίου είναι μέλος η Camera Zizanio. Υπεύθυνος της αποστολής ήταν ο Κυριάκος Χαριτάκης ο οποίος λέει γι’ αυτή τη σημαντική εμπειρία

zizanio-oualia3

«Μέσα σε αυτές τις μέρες ο Σπήλιος Βαρελάς και η Ειρήνη Τερζή, τα παιδιά της αποστολής, συμμετείχαν σε κινηματογραφικό εργαστήριο με θέμα «πώς να γυρίσετε μία σκηνή δράσης», παρακολούθησαν ένα masterclass για την ιστορία του ντοκιμαντέρ και είδαν δύο ταινίες μεγάλου μήκους. Το Moon Dogs του Philip John και το ντοκιμαντέρ Ambulance του Mohamed Jabaly.

zizanio-oualia

Επίσης, επισκέφτηκαν σχολείο με 1200 μαθητές και έφαγαν φαγητό φτιαγμένο από τους ίδιους του μαθητές σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο/κουζίνα, που βρίσκεται μέσα στο σχολείο για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη μαγειρική. Οι υπόλοιπες ώρες ήταν αφιερωμένες σε ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ. Η ελληνική αποστολή αντιπροσώπευσε 3 ταινίες από την Ελλάδα που διαγωνίστηκαν στο φεστιβάλ και απέσπασαν το χειροκρότημα του κόσμου.

zizanio-oualia4

Δε θα ήθελα όμως να σταθώ στο Φεστιβαλικό χαρακτήρα της αποστολής αυτής αλλά στο τι προσφέρει μια τέτοια εμπειρία για τα παιδιά. Πέρα απ’ την ευκαιρία που τους δίνεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, από μία επαρχιακή πόλη, τον Πύργο στη συγκεκριμένη περίπτωση, μια τέτοια εμπειρία συμβάλλει στο να γνωριστείς με ξένα άτομα, να ανταλλάξεις απόψεις, ιδέες, να μάθεις την κουλτούρα τους, τον τρόπο που ζούνε και όλα αυτά τα οποία πραγματικά σε κάνουν πλούσιο (πνευματικά).

zizanio-oualia2

Γι’ αυτό λοιπόν, το ότι κάνουμε ταινίες, ναι είναι όμορφο και δημιουργικό, αλλά δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά να ταξιδέψουν, διαμορφώνεται ο χαρακτήρας τους, η νοοτροπία τους και γεμίζουν με εφόδια για την πορεία της ζωής τους.

Ας ευχηθώ λοιπόν, να είμαστε υγιείς για να ταξιδεύουμε και να δημιουργούμε. Και με περισσότερα άτομα την επόμενη φορά.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος