FOLLOW US: facebook twitter

Σε καλλιέργειες πατάτας και καρπουζιού o Π. Μπράμος

Ημερομηνία: 18-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

bramos-karpouzia

Και σε μονάδες συσκευασίας της Ηλείας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε μονάδες συσκευασίας και εμπορίας νωπών οπωροκηπευτικών, αλλά και καλλιέργειες πατάτας και καρπουζιού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος.

Ο κ. Μπράμος, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρο Βέρρα και από τον τμηματάρχη ποιοτικού και φυτουγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής, Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Ηλείας γεωπόνο Γεώργιο Μικέογλου, επισκέφτηκαν και τις εμπορικές επιχειρήσεις «Τακτικός Α.Ε.» στην περιοχή της Βάρδας και «Πανταζής Α.Ε» στα Λεχαινά.

bramos-karpouzia2Ενημερώθηκαν για την πορεία συγκομιδής της ανοιξιάτικης πατάτας για τιμές παραγωγού, αλλά και την εμπορία του προϊόντος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και όπως διαπιστώνεται έως τώρα, είναι μια καλή χρονιά με καλές αποδόσεις και αρκετά καλές τιμές, με ομαλή απορρόφηση του προϊόντος.

Όσο αφορά την πρώιμη θερμοκηπιακή καλλιέργεια καρπουζιού, ήδη άρχισε η συγκομιδή με καλές προϋποθέσεις εμπορίας και αναμένεται αυξημένη παραγωγή, ενώ παράλληλα, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την διακίνηση των παραγομένων προϊόντων της περιοχής στο εξωτερικό, καθώς και θέματα μείωσης κόστους παραγωγής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος