FOLLOW US: facebook twitter

Μπόνους επιβράβευσης στο δημόσιο εξετάζει ο Μ. Βορίδης

Ημερομηνία: 05-02-2021 | Συντάκτης:

Σύστημα επιβράβευσης των παραγωγικών δημοσίων υπαλλήλων επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προανήγγειλε ότι στο εγγύς μέλλον θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός επιβράβευσης προκειμένου, όπως σημείωσε, «να εμπεδωθεί μια κουλτούρα αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση και όχι εξισωτισμού, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η κρατούσα».

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι το πριμ παραγωγικότητας θα ισχύσει για υπαλλήλους που υπερβάλλουν εαυτόν, κυρίως σε υπηρεσίες με αυξημένο φόρτο εργασίας, προκειμένου να γίνουν «ελκυστικότερες» και να μην τις εγκαταλείπουν οι υπάλληλοι μέσω μετατάξεων και αποσπάσεων.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο νομοσχέδιο για το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι έρχεται να εξαλείψει τον συστημικό κίνδυνο ο οποίος έχει διαπιστωθεί ότι οδηγεί σε φαινόμενα διαφθοράς, εισάγοντας δικλείδες ασφαλείας που δυσχεραίνουν την όποια παρέκκλιση από τη νομιμότητα. Αν και ο σοφός λαός συμβουλεύει όπου ακούς πολλά κεράσια να κρατάς μικρό καλάθι, ευχόμαστε να είναι όπως τα λέει ο υπουργός.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος