FOLLOW US: facebook twitter

Μπλοκαρισμένο ως τον Οκτώβριο το Παρά Θίν’ Αλός

Ημερομηνία: 10-08-2020 | Συντάκτης:
Γιατί απέρριψε αιφνιδιαστική πρόταση της ΕΤΑΔ ο δήμος Ζαχάρως
-«Όχι σε νέες δικαστικές περιπέτειες», τόνισε ο δήμαρχος Κ. Αλεξανδρόπουλος

Άλυτος γρίφος θα παραμείνει τουλάχιστον ως τις 16  Οκτωβρίου του 2020 το τουριστικό περίπτερο «ΠΑΡΑ ΘΙΝ’ ΑΛΟΣ» στη Ζαχάρω, αφού τότε θα εκδικαστεί στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών  η υπόθεση που αφορά την αναστολή εργασιών στο κτίριο,κατ΄επίκληση διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό.

Ο δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος παρουσίασε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο όλο το ιστορικό της υπόθεσης, αποκαλύπτοντας ότι δέχθηκε αιφνιδιαστική πρόταση από την ΕΤΑΔ να αναλάβει για δύο χρόνια ο δήμοςτο περίπτερο, ενοικιάζοντάς το στον  τελευταίο ανάδοχο-επιχειρηματία που αναδείχθηκε το 2019.

Ωστόσο, ο κ. Αλεξανδρόπουλος ανέπτυξε το σκεπτικό της άρνησής του σε μια τέτοια πρόταση, λέγοντας ότι  ο δήμος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στους χειρισμούς του, για να μη δοθεί καμία ευκαιρία από αμέλεια ή λάθος για νέες αγωγές.

«Έχουμε επισημάνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι ο Δήμος και η τοπική κοινωνία επιθυμούμε, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, να λειτουργήσει το ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ. Η Υπηρεσία Δόμησης – Πολεοδομίας του Δήμου και οι νομικοί μας σύμβουλοι επεσήμαναν τους περιορισμούς που επιβάλει το ΠΔ και το άρθρο 8 παρ. 5 για την προστασία του Κυπαρισσιακού κόλπου, γι’ αυτό τονίσαμε έγκαιρα και με έμφαση στην ΕΤΑΔ Α.Ε. ότι πρέπει οι Υπηρεσίες της να ζητήσουν διευκρινίσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη συγκεκριμένη παράγραφο, στην οποία αναφέρεται ότι “Απαγορεύεται κάθε επέμβαση στην περιοχή του Αγ. Νικολάου μέχρι την οριοθέτηση και ρύθμιση των υπαρχουσών χρήσεων και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας”»,επισήμανε και πρόσθεσε πως κάθε απόπειρα που εμπλέκει τον δήμο σε άμεση ή έμμεση οικοδομική δραστηριότητα, είναι βέβαιο ότι θα τον οδηγήσει σε νέες δικαστικές περιπέτειες.

Κατόπιν τούτου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα  ότι ο δήμος θα αποδεχτεί την πρόταση μόνο υπό τον όρο να εξασφαλίσει η ΕΤΑΔ εκ των προτέρων άδεια οικοδομικών εργασιών, προκειμένου ο ενοικιαστής να προβεί στις αναγκαίες εργασίες για τη λειτουργία της επιχείρησης. Την απόφαση υπερψήφισα και μείζ. Μειοψηφία σημειώνοντας ότι «πρέπει να διεκδικηθεί η οριστική παραχώρηση στον λαό της περιοχής με αξιοποίησή του από το κράτος προς όφελος των δημοτών και των παραθεριστών χωρίς καταβολή ενοικίου. Δεν μπορεί ο λαός να πληρώνει ενοίκιο για την περιουσία του».


Σχόλιο για "Μπλοκαρισμένο ως τον Οκτώβριο το Παρά Θίν’ Αλός"

  1. Ο/Η Αρης λέει:

    να κυνηγιέται ποινικά η επιχειρηματικότητα με τέτοια κρίση μόνο στην Ελλάδα γίνεται!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος