FOLLOW US: facebook twitter

Μπλοκαρισμένα έργα 2,5 εκατ. ευρώ στον Πύργο

Ημερομηνία: 21-02-2023 | Συντάκτης:

Η εμπλοκή στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό εμποδίζει τη δημοπράτησή τους 

-Αιχμές Αργυρόπουλου προς μερίδα της αντιπολίτευσης για παρελκυστική στάση

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

«Παγωμένα» επ’ αόριστον είναι έξι έργα στον δήμο Πύργου, αθροιστικού ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, καθώς δεν μπορούν να δημοπρατηθούν λόγω της εμπλοκής που έχει προκύψει μετά την εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε για το τεχνικό πρόγραμμα του 2023 η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο αντί για την πρόταση της δημοτικής αρχής.

Επειδή όμως ο προϋπολογισμός του 2023 έχει ενσωματωμένο το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, δεν μπορεί να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση μέχρι να αποφανθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη νομιμότητα της προαναφερθείσας απόφασης, επομένως η δημοπράτηση ώριμων έργων θα καθυστερήσει κι άλλο.

Τα έργα που είναι έτοιμα προς δημοπράτηση, αλλά δεν έχουν αντίστοιχο κωδικό προϋπολογισμού, είναι αστικές παρεμβάσεις στην ανατολική πλευρά του Πύργου (Καραϊσκάκη, Ολυμπίων, Πλατεία Μίκη Θεοδωράκη κ.ά.), ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ  από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», η ανάπλαση της Πλατείας Βροχίτσας στη ΔΕ Ιάρδανου, έργο 75.000€, η ανάπλαση της Πλατείας Επιταλίου στη ΔΕ Βώλακος, ύψους 75.000 ευρώ, η βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας στη ΔΕ Πύργου, ύψους 450.000 ευρώ (Λαμπετίου Κεντρικός δρόμος Βαρβάσαινας, Αγίου Γεωργίου και  πάροδοι της Οδού Αλφειού), η βελτίωση της οδοποιίας στο Ντόμπρινο Λαστεΐκων, ύψους 120.000 ευρώ, και η βελτίωση της οδού Κολιρίου, έργο ύψους 150.000 ευρώ

Αιχμές Αργυρόπουλου για μερίδα της αντιπολίτευσης

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στην «Πρωινή» για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αφήνοντας αιχμές για τη στάση μερίδας της αντιπολίτευσης.

«Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, ένας δήμος χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Η εναλλακτική πρόταση που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο –έπειτα από παρασκηνιακές μεθοδεύσεις γνωστές σε όλους πια- είναι βέβαιο ότι θα απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αφού έχει την αρνητική εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου. Όλη αυτή η κατάσταση όμως έχει ως αποτέλεσμα ο δήμος Πύργου να μην έχει ακόμα εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2023, παρότι πολύ έγκαιρα πέρασε όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία στάδια (Επιτροπή Διαβούλευσης, Οικονομική Επιτροπή, Οικονομικό Παρατηρητήριο) αφού το τεχνικό πρόγραμμα είναι ενσωματωμένο σε αυτόν», δήλωσε και πρόσθεσε πως πάγια τακτική μερίδας της αντιπολίτευσης είναι το μπλοκάρισμα έργων για μικροπολιτικά οφέλη.

«Μέρα με τη μέρα ωριμάζουν νέα έργα, τα οποία δυστυχώς δεν μπορούν να δημοπρατηθούν εξαιτίας της παρελκυστικής τακτικής μέρους της μειοψηφίας. Δυστυχώς, επενδύουν στην αδράνεια και την καταστροφή μήπως και ωφεληθούν, διότι δεν μπορούν να αντιληφθούν όπως δεν ζημιώνουν τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή αλλά τον δημότη, καθώς επιβαρύνουν την καθημερινότητά του», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος