FOLLOW US: facebook twitter

Beach Volley: H συνέντευξη Τύπου του «Olympia Masters»

Ημερομηνία: 05-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του «Olympia Masters». Το «παρών» έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, ο Πρόεδρος του «Α.Ο. Ολυμπιονίκης» Αλέξανδρος Αμάραντος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας  Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.ΠΕ.,  Νεκτάριος Χαλβατζής, το μέλος του  Δ.Σ. της  Ε.Ο.ΠΕ., Ελένη Καζάκου καθώς και οι νικητές του Skyros Masters, Έλενα Μπάκα στις γυναίκες και Γιώργος Τερζόγλου στους άνδρες αλλά και η βολεϊμπολίστρια του Ολυμπιονίκη, Καλλιρρόη Γιαμπαστή.

 

Γ. Γεωργιόπουλος: «Διοργάνωση αφετηρία για μία σταθερή συνεργασία»

«Σας καλωσορίζω όλους στον φιλόξενο τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας. Από εδώ ξεκίνησε ο αθλητισμός και η πόλη φιλοξενεί και προσελκύει διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Κάθε χρόνο προστίθεται στο καλεντάρι του Δήμου έναν επιπλέον Ολυμπιακό άθλημα και εντάσσεται στον αθλητικό τουρισμό. Η Περιφέρεια δεν μπορεί παρά να υποστηρίξει τέτοιου είδους εκδηλώσεις και η ανταπόκρισή μας ήταν άμεση, όταν ο κ. Χρυσανθακόπουλος και ο κ. Αμάραντος μας έθεσαν το αίτημα ενίσχυσης και στήριξης. Είναι η πρώτη φορά που η Αρχαία Ολυμπία φιλοξενεί διοργάνωση του beach volley και παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν, είμαι σίγουρος ότι όλα θα κυλήσουν καλά. Η σκέψη όλων είναι αυτή η διοργάνωση να αποτελέσει την αφετηρία μίας σταθερής συνεργασίας με την Ομοσπονδία για να διοργανώσουμε ακόμα μεγαλύτερες εκδηλώσεις. Θέλω να απευθύνω κάλεσμα στα Μ.Μ.Ε. των κοντινών μας περιοχών και όχι μόνο. Η Ολυμπία δεν είναι αστικό κέντρο και χρειάζεται την συνεισφορά των μέσων για την προβολή του χώρου και της διοργάνωσης. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γεμίσουν τα γήπεδα, καθώς και οι αθλητές χρειάζονται τον κόσμο για να δώσουν ακόμα περισσότερη ενέργεια, προκειμένου να δούμε όλοι σπουδαίους αγώνες στην άμμο».

 

Α. Χρυσανθακόπουλος: «Στόχος μας να προάγουμε τα οφέλη του αθλητισμού»

«Με ιδιαίτερη χαρά αναλάβαμε εκ μέρους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας την κορυφαία διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley. Όπως θα γνωρίζετε, τον περασμένο Νοέμβριο, η Αρχαία Ολυμπία κέρδισε τον σημαντικό τίτλο της Αθλητικής Πόλης της Ευρώπης για το 2018. Η επιτυχία αυτή αφενός αποτελεί αναγνώριση του ρόλου που πρέπει να έχει η γενέτειρα των ολυμπιακών αγώνων στο σύγχρονο αθλητικό γίγνεσθαι, αφετέρου αναδεικνύει την Ολυμπία και γενικότερα τον νομό Ηλείας σε κέντρο αθλητικών δραστηριοτήτων με ευρωπαϊκή προβολή. Είναι χρέος μας και βασικός μας στόχο να συμβάλουμε αποφασιστικά στην ανάπτυξη και τη διάδοση των ιδεών του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού. Είναι πεποίθησή μας, ειδικά στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που διανύουμαι ότι ο αθλητισμός αποτελεί σημαντική διέξοδο και πηγή ψυχικής εκτόνησης, πέραν της σωματικής ενδυνάμωσης. Ως Δήμος είμαστε πάντοτε συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος σας σε προσπάθειες και δράσεις που προάγουν τα ανωτέρω. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους και του Δημάρχου μας κυρίου Κοτζα όλους όσοι συμβάλουν στην διοργάνωση, από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γεωργιόπουλο, την Δ.Ο.Α. για την πολύτιμη συμβολή στη διαμονή και διατροφή των αθλητών και φυσικά το Δ.Σ. του Α.Ο. Ολυμπιονίκη Αρχαίας Ολυμπίας που από την πρώτη στιγμή της υποψηφιότητας της διοργάνωσης έδωσε δείγματα γραφής της άριστης λειτουργίας που τον διέπει. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία».

 

Ν.Χαλβατζής: «Το beach volley παίζεται παντού»

Θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά τον Αντιδήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αντώνη Χρυσανθακόπουλο, τον Πρόεδρο της Διεθνής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρο Κούβελο για την φιλοξενία των αθλητών, του προσωπικού, των διαιτητών. Επίσης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την στήριξή της, καθώς επίσης τον σύλλογο Α.Ο. Ολυμπιονίκης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Αμάραντο, ενώ μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στον προπονητή του σωματείου κ. Κώστα Τσούμα που είχε την ιδέα να έρθουμε σε αυτόν τον ιστορικό τόπο και να διοργανώσουμε τουρνουά Masters. Το μέρος που βρισκόμαστε είναι η κιτίδα του παγκόσμιου αθλητισμού και η ομοσπονδία αποφάσισε να γίνει στην Αρχαία Ολυμπία η διοργάνωση, παρά τις αντιξοότητες που προέκυψαν. Το beach volley είναι άθλημα Ολυμπιακών Αγώνων και παίζεται σε πλατείες, παραλίες και όπου υπάρχει χώρος για να στηθούν γήπεδα με άμμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου 2012 που έγιναν στο Buckingham Palace. Μαζί με τον υπεύθυνο του beach volley κ. Αλέκο Παρασκευόπουλο κάναμε τουλάχιστον 4.500 χιλιόμετρα για να πραγματοποιηθεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις η διοργάνωση. Τέλος, οφείλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της Ομοσπονδίας, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την προσπάθεια οργάνωσης και προώθησης του τουρνουά».

 

Ελ. Καζάκου: «Στόχος η Ε.Ο.ΠΕ. να κάνει διοργανώσεις σε κομβικά σημεία στην Ελλάδα»

«Ως μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. νιώθω τεράστιο  βάρος για αυτή την διοργάνωση, διοτί φιλοξενείται σε έναν ιστορικό χώρο. Είχα την τύχη να έρθω πολλές φορές στο παρελθόν και να αγωνιστώ σε αυτό το υπέροχο αρχαιολογικό μέρος. Υπάρχει αγωνία και στόχος μας είναι να κυλήσουν όλα στην εντέλεια. Πρέπει όλα να είναι υψηλού επιπέδου και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Η συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, της Διεθνής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Α.Ο. Ολυμπιονίκη ήταν τεράστια και πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συνέχεια. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να κάνουμε διοργανώσεις σε κομβικά σημεία της Ελλάδας, όπως είναι η Αρχαία Ολυμπία».

 

Αλέξανδρος Αμάραντος: «Όλος ο κόσμος να έρθει να δει τους αγώνες»

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση βλέπω το τελικό αποτέλεσμα στην πλατεία του Παλαιού Δημαρχείου. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Α.Ο. Ολυμπιονίκη σας καλωσορίζω στο OLYMPIA MASTERS, στην ιστορική πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας που γέννησε τον αθλητισμό. Θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου μας πέρασε παραπάνω από έναν μήνα δουλεύοντας με ιδιαίτερο ζήλο, για να διεξαχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συγκεκριμένο event. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Αντώνη Χρυσανθακόπουλο που απο την πρώτη στιγμή στήριξε την πρόταση του Α.Ο. Ολυμπιονίκη να συνδιοργανώσουμε από κοινού το τουρνουά. Επίσης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γεωργιόπουλο για την αμέριστη στήριξή του και βοήθεια που δίνει στον σύλλογο όταν πραγματικά την χρειαζόμαστε. Ευχαριστώ την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για την ανοχή της σε οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυψε. Τέλος, την Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία για την τεράστια συνεισφορά της και στις παροχές που μας προσέφερε, καθώς και όλους τους χορηγούς μας που χωρίς εκείνους δεν θα είχε πραγματοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο και απαιτητικό event όπως το Olympia Masters που θα παρακολουθήσετε το τριήμερο 5-7 Ιουλίου. Καλώ όλο τον κόσμο, όλους τους αθλητές, μικρούς, μεγάλους να παρακολουθήσουν πανέμορφους αγώνες από τον βασιλιά των σπορ του καλοκαιριού».

 

Έλ. Μπάκα: «Εκπληκτικό μέρος για beach volley»

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στην Αρχαία Ολυμπία και παίζω το άθλημα που αγαπώ. Ο χώρος είναι εκπληκτικός και παρά την ζέστη, οι συνθήκες είναι ιδανικές για τους αθλητές. Μαζί με την συμπαίκτριά μου, Διονυσία, θέλουμε να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά όπως και στη Σκύρο και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

 

Γ.Τερζόγλου: «Χαρούμενοι που παίζουμε σε τόσο ιστορικό σημείο»

«Σας ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων. Το τοπίο είναι πολύ όμορφο και οι συνθήκες είναι ιδανικές για να παίξουμε beach volley. Μαζί με τον συμπαίκτη μου Ραφαήλ, έχουμε ξεκινήσει ιδανικά το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό».

 

Κ. Γιαμπαστή: «Πάνω απ’όλα να το διασκεδάσουμε»

«Καταρχήν ευχαριστούμε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης που μας δίνει την δυνατότητα να παίξουμε το αγαπημένο μας άθλημα στο ίδιο μέρος που πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μαζί με την συμπαίκτριά Άννα Μαρία Σπηλιωπούλου θέλουμε να το διασκεδάσουμε, να παίξουμε καλό beach volley και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος